Две рецепти за елексир от мед, джинджифил и лимони за по-голям имунитет

Наскоро в много сайтове излезе информация, че коронавирусът "не понася" джинджифил. За да се предпазим от вируса е добре да повишим своя имунитет. Важно е да знаем, че не вирусът убива човека, а бактериите, които се размножават в организма след заразата.

Руският учен Олег Генадиевич Торсунов, кандидат на медицинските науки, автор е на уникални оздравителни методи, казва на поредната си лекция в претъпкана зала:

„Имам добра новина за вас. Този вирус се лекува лесно с джинджифил и куркума. Ако пиете лека отвара от малки парченца от корен на куркума или джинджифил с мед, никога няма да се разболеете. Сега организаторите на тази лекция ще минат по редовете и ще ви раздадат джинджифил. (От залата се чува възглас:„Много е люто!“. Отговорът на Торсунов е: „По-добре люто, отколкото да умрете!“)

Елексир от мед, джинджифил и лимони

В рецептата, която ви предлагам да си направите можете да променяте количеството на джинджифила и така почти няма да усетите лютия му вкус.

Продукти за около 750 мл елексир от джинджифил, мед и лимон:

60 - 120 г корен джинджифил
2 лимона
360 г мед

Измийте лимоните със сапун с гореща вода. Разрежете ги и ги почистете от дръжките и семките. Обелете джинджифила и го нарежете на парчета. Смелете лимоните и джинджифила в блендер. Отстранете конците от джинджифила, доколкото е възможно. Добавете меда и разбъркайте сместа с дървена лъжица докато се стопи. Оставете сместа за 12 часа в хладилник). 

Така приготвеният елексир можете да консумирате по 1 ч.л. на гладно до 3 пъти дневно. Не го приемайте вечер, защото възбужда нервната система и пречи на съня. Приемайте го с пластмасова или дървена лъжица.

Комбинацията мед, джинджифил и лимони освен помощник в борбата с инфекциите, помага и в борбата с килограмите.  Медът е богат на калий, магнезий, натрий и антиоксиданти, има противовъзпалително и антивирусно действие.  Джинджифилът е богат на витамин А, витамин C, витамин К, желязо и магнезий и също има противовъзпалително действие, подпомага и храносмилането. Лимоните имат много витамин C и действат антисептично.  Трите съставки заедно са много подходящи в борбата с вирусите и настинките, стимулират храносмилането и засилват метаболизма. Опитайте!

Елексир от мед, джинджифил и лимони

Ако желаете можете да си направите напитка отново с трите съставки, но като ги прецедите и консумирате само сока. Ето как се прави тази напитка от джинджифил, мед и лимон:

Продукти:

2 лимона
30 г джинджифил
4 с.л. мед
250 мл вода

Нарежете на малко парченца обеленият корен от джинджифил смелете го в кухненски робот. Добавете меда (по възможност течен) и сока от лимоните. Пуснете отново блендера докато съставките се смесят добре. Разредете с вода и прецедете през фина цедка.

Тази напитка също силно укрепва имунитета, освежава и подобрява цялостното състояние на организма.