Как да прочистим белите дробове - рецепта с лук, мед, джинджифил и куркума

Предлагаме една стара изпитана рецепта за ефективно прочистване на белите дробове. Същевременно дори да нямате дихателни проблеми, тази рецепта ще спомогне за повишаване на вашия имунитет.

Най-важната съставка е джинджифилът, който има доказано антимикробно и противовъзпалително действие. Неговата роля е отстраняването на слузта от белите дробове и извеждането на токсините от дихателната система.

Лукът има противопростудно действие тъй като съдържа противовъзпалителни, противохолестеролни, противоракови и антиоксидантни съставки като кверцетин.

Куркумата е има многостранно действие и съдържа омега-3 мастни киселини, витамини и минерали. Тя е доказано силен антиоксидант, който преборва всевъзможни вируси и бактерии.

Медът оказва целебен ефект, който се дължи на отделните му съставки и тяхното комплексно лечебно действие. Повишава имунната защита на организма, действа антибактериално, антимикотично, противовъзпалително, хипосенсибилизиращо.

Джинджифил

Необходими продукти:

1 кг кромид лук

1 обелен корен джинджифил

1 л вода

400 г пчелен мед

2 с.л. куркума

Мед

Сложете водата в тенджера на котлона. Настържете лука и джинджифила. Когато водата се затопли, изсипете меда, лука и джинджифила. Накрая добавете и куркумата и изчакайте да заври (без да кипи).

Намалете котлона и оставете на слаб огън, докато сместа остане наполовина. Прецедете сместа и я изсипете в стъклен буркан.

Съхранявайте я в хладилник. Взимайте по 2 с.л. сутрин на гладно и 2 с.л. два часа преди вечеря.