10 съвета за дълготраен маникюр

Ноктите са огледало на женската душа. Всяка уважаваща себе си жена, поддържа ноктите в перфектно състояние, с внимание към всеки нокът. За почитателките на обикновения лак за нокти, а не гл-лаковете, има някои определни правила, които трябва да се спазват, за да имате неустоим маникюр.

10 съвета за дълготраен маникюр

1. Заложете на качествени лакове:
Евтините лакове, не само са вредни за нокътната плочка, но и не са издръжливи. Като сравните усилията и времето, което влагате, за да лакирате ноктите си и цената на евтиния лак, то в сила е максимата, че евтиното излиза скъпо.

2. Отделете достатъчно време на маникюра си
Всяка от вас е ходила поне веднъж на маникюр при професионалист, занете, че качественият маникюр изисква повече време, затова бъдете търпеливи и си отделете достатъчно време за перфектния маникюр в домашни условия.

3. Не отстранявайте кожичките
Погрешно схващане е, че кожичките около нокъте се изрзват, напротив. Премахването им води до слаба фиксация на лакът за нокти.

4. Не полирайте нокътя
Ако желаете по някакъв начин да почистите нокътът преди да го лакирате, то достатъчно е да измиете ръцете с вода и сапун. Ако все пак имате чупливи и крайно неравни нокти, то преди да нанесете лак, използвайте основа с калций, който ще заздрави ноктите ви.

5. Не "разбивайте" шишенцето с лак
Вреден навик, при висок процент от жените, е да разклащат шишенцето с лак преди да се лакират, с цел да го "разбият". Вместо тези резни движения, сложете лака между дланите си, да го затоплите, това ще предотврати появата на мехурчета при нанасянето му.

6. Нанесете повече от един слой
За добър, дълготраен и красив маникюр, нанесете повече от един слой лак за нокти, за по-добро покритие.

7. Оставете да мине време между нанасянето на първия слой и останалите слоеве
Не бързайте да повтаряте с още слоеве, преди да е изсъхнал добре първия слой лак, защото често се налага да започнете отначало лакирането. Бързата работа, срам за майстора :).

8. Използвайте топ лак
Употребата на топ лак, защитава вашия маникюр и го прави по-дълготраен. Не пестете средства за закупуването на качествен топ лак.

9. Предпазвайте лакираните нокти
За по-дълготраен резултат, използвайте домакински ръкавици, за да предпазите маникюра си от вредните и пълни с химикали препарати, които използвате у дома. Измивните средства и топлата вода са сред най-големите врагове на лакираните нокти.

10. Една хитрина, бонус от нас ;)
Преди да си вземете душ, нанесете един слой масло, за да предпазите ноктите си от топлата вода. Маслото не се отмива, а остава и съхранява ноктите ви.

Изпробвайте тези съвети и се насладете на изкусния си маникюр по-дълго!