Диета Зиг-Заг - сваляте килограми без да гладувате

Новата диета "Зиг-заг" е лесна и ефективна. При нея се редуват протеинови дни с въглехидратни, не гладувайте и в същото време губите тегло. Този метод е подходящ дори за онези, които мразят диетите.

Същност:

Диета „Зигзаг“ е много проста – само трябва да се редуват дните, когато се приемат ниско въглехидратни храни с дни, в които увеличавате въглехидратите. Най-добре е да я спазвате в продължение на два месеца, на цикли от по 4 дни.

Диета Зиг-Заг - сваляте килограми без да гладувате

Как топи килограмите:

Обикновено през първите два дни се свалят 0,5-1 килограма наднормено тегло дневно. На третия ден кантарът ще покаже същата цифра. Въпреки това, на четвъртия ден или на сутринта на петия, загубеното тегло може да се върне. Но това е абсолютно нормално: теглото, което се се връща, не е мазнина, а вода. Тъй като въглехидратите свързват водата, тя се задържа в тялото. На шестия ден от диетата тя ще си отиде заедно с 1-2 килограма. Оказва се, че всеки цикъл ви позволява да се отървете от 0,5-1 килограма. След 2 месеца ще загубите 7-15 килограма.

За по-добри резултати, тренирайте:

Като говорим за отслабване - спортът е неотменна част от това. Затова и диетите са подходящи, но на фона на един подходящ и индивидуален режим. Това обясни проф. Донка Байкова.

„Ако един човек е много пълен, и го вкараме да тренира във фитнес зала, рискуваме той да натовари сърдечната физиология и да получи здравословни проблеми“, коментира проф. Байкова.

Експертите съветват енергично ходене поне един час на ден, джогинг, кардиоупражнения във фитнес залите, аеробни гимнастики по 15 минути“, каза още експертът.

Танците и колоезденето също са подходящи при отслабване. Причината е, че при тях мастните капчици в мастните клетки освобождават енергия. Имайте предвид, че силовите упражнения не са свързани с разграждане на мастните натрупвания, те се препоръчват, когато изграждаме тялото.

Симона Загорова е една от родните знаменитости, които избра Зиг-Заг диетата.

Ако все пак Зиг-Заг диетата, не е вашата диета, то можете да заложите на:
- Лунна диета 2020;
- Средиземноморската диета;
- Безсолната диета;

Опитайте Чай Красиво тяло - оказва благоприятен ефект на телесното тегло