Кои са подходящите цветове когато отиваме на интервю за работа

Търсите работа и вече сте преминали през първото препятствие. Вашата автобиография и мотивационно писмо са привлекли вниманието на потенциален работодател и сте повикани на интервю. Повечето работодатели ще решат дали ви харесват в рамките на първата минута, често дори преди да започнете да говорите.

Вашето самообладание, стил, внимание към детайлите и маниерите диктуват дали да направите положително първо впечатление на интервюиращия. Трябва да се облечете, за да впечатлите, но не всичко, което носите, ще бъде подходящо за работата, която искате. Трябва да съобразите аутфит с позицията за която кандидатствате. Не носете нищо прекалено модерно, трябва да се гарантира, че това, което носите е професионално облекло.

Ето и някои резултати от проведени проучвания с едни от най-добрите работодатели:
- Синьото е най-добрият цвят за носене на интервю за работа;
- Оранжевият цвят е най-лошият цвят, който можете да използвате;

Различните цветове изпращат различни послания по време на интервю за работа. Може да се наложи да изглеждате по-организирани или някои от тях изискват да изглеждате по-креативно. Трябва да се обличате в съответствие с изискванията на работата.

Кои са подходящите цветове когато отиваме на интервю за работа

Вашият безопасен избор е син, тъй като 23% от работодателите казват, че предпочитат този цвят. Той означава, че сте надежден, вдъхващ доверие в интервюиращия и гарантиращ, че той или тя ще слуша какво имате да кажете. Синьото е най-добрият избор за повечето работни места, с изключение на тези, които изискват креативност, тъй като може да изглеждате твърде твърда и консервативна.

Пазете се от кафявите цветове в някои индустрии, тъй като може да изглеждате прекалено прости и старомодни, въпреки излъчването на комфорт и надеждност. Комбинация от кафяв и друг цвят може да означава, че добавяте топлина и безопасност към мислите, които вдъхновявате в интервюиращия.

Черният цвят трябва да се носи, ако заемате лидерска позиция в управлението. Около 15% от работодателите обикновено предпочитат черното като цвят на облеклото. Не бива да се носи за интервюта, които ще ви дадат помощник, макар че това може да ви накара да изглеждате непреодолими, а не подходящата личност за работата.

Червеното може да не е най-добрият избор, тъй като докато изпращат послание за власт, това може и да не е положително. Вие ще изглеждате смели и самоуверени, но също така властващи и бунтовни. В позициите по продажби или право, червеният цвят може да бъде положителен. Той показва, че сте смели, може да покажете много ентусиазирани вълнения и че имате много енергия, която можете да използвате.

Сивото е един от най-добрите нюанси, които можете да изберете, тъй като изглеждате логични, аналитични и идеални за работата. Изглеждате самодостатъчни и способни, както и уверени във вашите способности. За допълнителна индивидуалност, носете със себе си шал или аксесоар, който осветява външния вид.

Бялото е чудесно , то казва, че сте организирани, безпристрастни и предпочитате нещата да са чисти и свежи. Черно-белите комбинации са чудесни, особено бял блейзър над черна рокля, или дори риза с черна или сива пола.

Дръжте пурпурите и жълтите цветове за по-креативни интервюта, тъй като това ще покаже характер. Лилавото дава вид за артистична, уникална и способна да се занимава с творчески задачи личност, докато жълтото показва оптимизма, както и творческия аспект.