Убиец на ракови клетки, а ние го изхвърляме

Кората на ябълките „убива“ раковите клетки, заявиха изследователи от Университета „Уисконсин“ в Медисън, пише "Медицински форум".

Антиоксидантите са тези, които допринасят за този ефективен процес. Те се съдържат в кората на ябълките. Тези вещества могат да забавят растежа на раковите клетки на простатата, а също и да повлияят на рака на гърдата, пише 24СМИ.

Убиец на ракови клетки, а ние го изхвърляме

В хода на експеримента с екстракт от ябълки сорт Гала учените установили, че консумацията им намалява шанса за оцеляване на раковите клетки и води до забавяне на растежа им. Според резултатите от изследването съдържанието на протеина марпин се увеличава в клетките при въздействието на екстракта от ябълковата кора. Това вещество може да потисне активността на онкоклетките.

Според експерти, това не е единственото лечебно свойство на ябълковата кора и сок. В тях се съдържат и вещества, които укрепват състоянието на сърдечно-съдовата система. Авторите на изследването съветват тези плодове да се консумират заедно със семките. По-рано бе съобщено и че консумацията на ябълки има положителен ефект върху състоянието на белите дробове на заклетите пушачи.

БГНЕС