Специалистите със съвети как да се предпазим от рак

Досега не е създадено надеждно средство за борба с онкологичните заболявания. Единственият сигурен начин да се спасим от тях е да сведем до минимум възможността за възникването им.

Специалистите дават няколко полезни съвети, които да ни подпомогнат да изградим надеждна отбрана срещу врага.

Специалистите със съвети как да се предпазим от рак

Добре известно е, че прекомерното излагане на ултравиолетовите слънчеви лъчи създава условия за развитие на рак. Затова не бива да забравяме за крема против изгаряне.

Консумацията на определени продукти също може да намали риска от развитие на рак. За целта експертите препоръчват бразилски орех, чесън и артишок. В същото време обаче трябва напълно да се откажем от бързите закуски, включително мюслите и инстантните каши и особено от всякакви енергийни напитки.

Учените дават съвети и относно развитието на други сериозни болести. Астмата например често е причинена от запрашени помещения и неправилно спане. Препоръчва се да не спим на дивана, тъй като той гъмжи от акари. Отказът от соев сос, кетчуп и майонеза ще помогне за намаляване риска от хипертония. Не е тайна, че тези подправки съдържат прекомерно количество сол, която в големи количества води до повишено кръвно.

БГНЕС