Български фризьор – сред финалистите на световния конкурс Style Masters International Awards 2018 в Барселона

Българският топ фризьор Поли Гемеджиева се нареди сред 9-имата световни финалисти в конкурса Style Masters International Awards 2018 и представи уникална прическа на сцената на най-грандиозното фризьорско шоу в света Style Masters Show на 4 юни в Барселона. За първи път български фризьор достига до финала на конкурса и има възможност да участва на глобално ниво, състезавайки се с най-добрите в света. Модел на Поли на сцената в Барселона бе дъщерята на Лили Вучкова - красивата Елица Кънчева. Прическата й събра овациите на над 4000 гости – фризьори от цял свят.

Български фризьор – сред финалистите на световния конкурс  Style Masters International Awards 2018 в Барселона

Поли бе аплодирана и от българска група фризьори, специално пристигнали за събитието, които изживяха емоцията на грандиозния спектакъл. Зад кулисите пък я подкрепяше и й съдействаше Невена Желева – единственият българин, международен преподавател на мъжкия фризьорски бранд American Crew, която от над 15 години работи в САЩ, но пристигна в Барселона специално за събитието. Арт гримът на модела бе дело на Мариана Михайлова, а маникюрът – на Валерия Михайлова.

Поли Гемеджиева стана национален победител на България за 2018г. в конкурса Style Masters International Awards на Revlon Professional®, което й даде възможността да продължи напред в надпреварата. Тя се състезава с националните финалисти от над 30 държави, участващи в конкурса. От всички тях международно жури избра 9, които бяха поканени да представят своите модели на живо по време на фризьорския спектакъл Style Masters Show на 4 юни в Барселона. Поли получи възможността да участва в едно изключително мащабно събитие, редом с някои от най-големите имена в съвременното фризьорство. Финал на изявата й бе демонстрацията на сцена пред ентусиазираната публика.

„Това беше един от най-вълнуващите моменти в живота ми! Благодаря на семейството ми за огромната подкрепа и вяра в мен! Благодаря на всички приятели и колеги, които бяха до мен и стискаха палци! На голямата агитка, която развяваше знамена в публиката и на Интеркозметика за възможността да участвам в конкурса!“, сподели Поли след изявата си.

Български фризьор – сред финалистите на световния конкурс  Style Masters International Awards 2018 в Барселона

Шоуто Style Masters Awards 2018 се организира от Revlon Professional® и е сред най-мащабните фризьорски събития в глобален мащаб. Тази година то чества своя 10-годишен юбилей и събра над 4000 души от 72 държави, които станаха част от ефектен спектакъл. Сцената за представянията на живо бе над 600 кв.м., а над 800 кв.м. мултимедийни екрани направиха изживяването в залата незабравимо. Спектакълът показа актуалните тенденции в дамските прически за есента с премиерата на новата колекция на Revlon Professional® GLAMSQUAD. За маникюра на моделите, в тон с тенденциите, се погрижиха професионалистите на CND (Creative Nail Design®).

Професионалната марка American Crew демонстрира тенденциите в косите при мъжете с оригинално дефиле, с което обяви сътрудничеството си с бранда Harley Davidson.

По време на шоуто бяха избрани и победителите в два големи международни конкурса. В надпреварата за дамска прическа The Style Masters International Awards 2018 световен победител стана испанката Мария Монтес Кампал. Рускинята Наталия Жшегловаa взе отличието за „Най-красив цвят“, а представянето на сцена донесе награда на Манди Лао Хой Манn от Хонг Конг. Призът „Млад талант“ (с участващи фризьори до 21 години) отиде при рускинята Женета Шекхович.

Конкурсът за мъжка прическа American Crew All-Stars Challenge също обяви своя световен победител за 2018г. Престижното отличие получи Витали Пименов от Русия. Той получи своята награда лично от основателя на марката Дейвид Ракулия. На шоуто присъства и българският национален финалист в конкурса Цветелин Цветанов (The Barbershop powered by American Crew).

Български фризьор – сред финалистите на световния конкурс  Style Masters International Awards 2018 в Барселона

Двата международни конкурса - Style Masters International Awards и American Crew All-Stars Challenge - се провеждат в България за трета поредна година и дават възможност на фризьорите у нас да достигнат световно признание и изява. Те се организират със съдействието на Интеркозметика ООД, официален дистрибутор на Revlon Professional и American Crew за България.

За Поли Гемеджиева: Поли Гемеджиева развива своя талант в майсторски класове при Летисия Генау, Кристоф Гайе и Бертрам Кайнцнер и е специализирала в престижните световни академии Жан-Марк Юбер, Тони&Гай и др. Тя е собственик и арт директор на салон Поли Стил, носител на отличието „Златен гребен“ (Щутгард 2002) и има много награди от Атина, Франкфурт и др. Член е на креативния екип на Haute Coiffure Francaise Bulgaria до 2016г., а от 2017г. е посланик на признатите в цял свят японски марки Kasho и Y.S.Park.