Грешките на булките при избора на сватбена прическа

Грешките на булките при избора на сватбена прическа

Прическата на булката – наистина това е важна част от подготовката на външния вид на младоженката. Интересното е, че е много по-лесно да се намери професионалист, който да сътвори желаната прическа отколкото самия избор на фризурата. Всяка дама преди да се спре на желаното оформление на косата и за празничния ден е прегледала многобройни статии, списания, съвети и се е допитала до мнението на близки и приятелки. Прекарала е дни и нощи в разглеждане на картинки в Интернет докато е намерила тази прическа, която да й хареса. Но дали това е достатъчно?

Грешките на булките при избора на сватбена прическа

Ето и най-популярните грешки при избор на сватбена прическа:
№ 1. Не е взет под внимание силуетът на роклята
Съществуват две важни понятия – хоризонтален и вертикален силует. Трябва да ги различаваме и да избираме прическа в зависимост кой от тях присъства в облеклото ни. Към хоризонталния силует спадат пищните рокли, на които съответно подхождат пищни и дори попретрупани прически. Тупирани, обемни коси с букли и украси са тези, които подхождат в случая. Вертикалният силует включва прилепнали рокли и издължен силует. Към него подхождат най-вече разпуснатите коси, прибрани и изчистени сватбени прически и деликатна украса.

Грешките на булките при избора на сватбена прическа

№ 2 Не е взет под внимание стилът на сватбената рокля
В никакъв случай не трябва да мислите, че ако сватбената рокля е изчистена и семпла, то тогава прическата задължително също трябва да изглежда така, сякаш не сте посещавали фризьорски салон. В същото време изглежда нелепо и ако изчистена и семпла рокля бъде съчетана с натруфена и бомбастична прическа, обилно залята с лак за коса и нагиздена с безброй аксесоари. Тогава бъдещата булка отново си задава въпроса: Как да намери най-добрия баланс между прекрасната рокля и идеалната прическа.

Главното правило е – правилно комбиниране на акцентите. Роклята и прическата могат да бъдат семпли и обикновени само ако украсите косите си с красиви и ненатрапчиви аксесоари, които само да дадат усещането за стил, но да не привличат агресивно вниманието. Също така прелестната рокля изисква модерна и шармантна прическа. Модерна и шармантна прическа не винаги означава висока, сложна и многопластова. Важно е да се усеща, че е направена професионално, а не набързо и собственоръчно.

Грешките на булките при избора на сватбена прическа

№ 3 Не е отчетен материалът на сватбената рокля
Тази грешка възниква, когато във Вашата прическа фигурират сватбени аксесоари. Сатенът и коприната са основни материи за изработка на булчинските рокли, а именно те са изключително капризни при съчетаването с украса за коса. Те не изключват напълно употребата на бляскави и лъскави аксесоари за коса, но трябва тяхната употреба да бъде с мярка. Един или два такива отличаващи се аксесоара са напълно достатъчно.

Ако ли пък сте избрали рокля от памук, лен или друг естествен материал тези тъкани не разрешават използването на блестяща и пищна украса в прическата. По-добре е да бъдете в сватбения си ден без аксесоари и украса в косата или да си направите такава от естествени, живи цветя.

Грешките на булките при избора на сватбена прическа

№ 4 Не е взет под внимание сезонът на сватбеното тържество
Какво ще кажете на украса с живи цветя, докато навън вилнее зима? С такива експерименти булката трябва да бъде много внимателна.

Като цяло, ако сватбата е през студените месеци е добре да се подбере спретната прическа, съчетана с малки блестящи аксесоари в косата. Ако сватбата е през пролетта би било прекрасно да отбележите това с дискретни цветя или пъпки. При лятна сватба можете да си позволите украсата да е по-смела – цветята да са по-едри, да има загатнати пеперуди, панделки и др.

Като обобщение на всичко написано за избора на прическа за незабравим сватбен ден е тя да бъде направена с мярка и търсейки хармония между роклята, сезона, модните тенденции и вашия личен стил.

Грешките на булките при избора на сватбена прическа

Ако изборът на прическа ви затруднява, то е добре да се посъветвате о време с професионалист. Независимо дали ще се пробвате да направите прическата сама, да ви я направи приятелка или специалист ние ви съветваме обезателно да имате поне еднократна пробна прическа.

За да изберете подходящата прическа, трябва да сте избрали перфектната рокля. Почерпете вдъхновение от нашата галерия със сватбени рокли на едни от най-добрите световни и български дизайнери.