Няколко съвета за красиви крака през всички сезони


Лятото е месецът, в който редовно излагаме на показ краката си. Ходенето бос по пясъка или по зелената трева е много приятно, зареждащо и дори полезно за цялото тяло. В същото време обаче стъпалата ни могат да загрубеят. За да се предотврати това е необходимо да се прилагат само няколко лесни трика:

Първото нещо, което трябва да направите е да изберете сапун за краката си, който да не изсушава кожата и да използвате пемза, с която да отстранявате мъртвата кожа.

Известно е, че картофите могат да помогнат за хидратирането на кожата на ходилата и най-вече на петите. Освен това картофите действат успокояващо и при надути или отекли крака. Можете да настържете няколко сурови картофа и да ги наложите върху краката си за няколко минути.

За да омекотите кожата на ходилата си пък може да сварите с кората няколко картофа и да ги намачкате докато са топли. С това пюре, след това трябва да намажете петите си и да останете така 20 минути. След като почистите с вода може да нанесете мазен крем.


Няколко съвета за красиви крака през всички сезони


Ако краката ви са изморени, може да направите маска за тонизиране с ябълков оцет и мед. Просто смесвате 5 с. л. оцет с 2 с.л. зехтин и 1 с.л. мед и разбъркайте. Нанесете сместа върху краката си и останете така 20 минути.

Оцетът може да свърши ефективна работа и ако имате мазоли. Можете лесно да се освободите от тях като си направите компрес с оцет върху засегнатото място.

Ако петите ви пък са силно напукани можете да смесите едно яйце с 1 с.л. зехтин и оцет. Тази смес можете да използвате всеки път, след като сте се ексфолирали с пемзата за стъпала. Ако съхранявате в хладилник, тази смес може да се използва и по-продължително време.

БГНЕС