Сокът от круши - незаменим помощник в борбата с много болести

Крушата може да бъде чудесно начало на деня, значително по-полезно и дори ефикасно от сутрешното кафе. Тя може да ни зареди с жизненост и добро настроение през целия ден, благодарение на етеричните масла в нея, които борят стреса и нервните разстройства. В Източната медицина плодът се из ползва като ободряващо и тонизиращо средство.

Знаете ли, че:
- Изключителна добавка в менюто на болни от диабет, затлъстяване, нарушения във функцията на задстомашната жлеза (панкреаса).
- Съдейства за нормализиране на сърдечния ритъм, за укрепване на стените на кръвоносните съдове.
- Подобрява дейността на имунната система и съдейства за прочистване на организма.
- Лекува гастрит, холецистит, болести на отделителната система, запек, главоболие, безсъние, депресия. Има положително въздействие при ревматични болки.
- Има по-малко органични киселини, а съдържа много от микроелементите, необходими за обменните процеси в организма. Всеки, който цели да намали наднорменото си тегло, може да яде неограничено количество круши, но не и на гладно.

Сокът от круши - незаменим помощник в борбата с много болести

В този прекрасен плод има голямо количество калий, калций, магнезий, натрий,фосфор, желязо, манган, мед, цинк и фолиева киселина, витамини: А, B1, B2, B5, B6, B9, C и E.

За любителите на алкохола: Австралийски учени откриха, че сокът от круша намалява махмурлука след пиянска нощ.

Особено полезен е сокът от круша, който доказано помага на организма по-лесно да разгради алкохола. Освен това този плод е полезен и преди да започнете да пиете. Проучване установи, че хората, които консумират круши, преди да пият имат много по-малко количество ацеталдехид в кръвта. Това е съединението, което организмът произвежда след пиене и което води до махмурлук.