6 тайни на продуктовата фотография:
как да направим онлайн бизнеса си истински успешен!


Сабина Маринова


В 21-и век, в ерата на онлайн бизнеса, когато разходките из обичайните магазини и бутици отдавна вече се равняват на виртуалната разходка из онлайн магазините, все по-важно става да съумеем да представим бизнеса си възможно най-добре и в подходяща светлина - с абсолютно задължителния за целта професионализъм. Какво ни е необходимо за това?

На първо място - качествени, даже супер качествени фотографии. Снимките, направени с мобилен телефон, не само не представляват добра атестация, но и буквално крещят за липсата на качество и на сериозно отношение към работата. Те не само не привличат клиентите, но и са в състояние да ги отблъснат напълно. Всъщност, дори ако снимаме с професионална техника, но не познаваме някои елементарни закони на фотографското изкуство, резултатите отново може да не са задоволителни. Затова най-правилната стъпка е да се доверим на професионалисти. Какво обаче биха отговорили последните на някои от най-често задаваните въпроси при такива ситуации? Потърсихме нужните отговори от експертите на photostudiobstyle.com - Русе, специализирани в модната, портретна, продуктова и рекламна фотография, както и в снимките за онлайн магазини, каталози и др.


6 тайни на продуктовата фотография: как да направим онлайн бизнеса си истински успешен!


ЦВЕТОВЕТЕ
Много клиенти, попаднали на неподходящи места, или пробвали се да снимат своята стока сами, се оплакват от това, че цветовете не излизат както трябва. С други думи - те са различни от оригинала. Професионалистите имат специален начин да се справят с този никак не малък проблем с помощта на специална система за управление на цветове. Нещо повече - истинският професионалист ще ви предложи консултация и често даже ще заснеме някои артикули безплатно, за да придобиете представа как биха изглеждали те впоследствие.


ФОТОМОДЕЛ И ГРИМЬОР
Има случаи, в които просто не може да се мине без тях. Например, елегантната и красива рокля, облечена от красиво момиче, ще изглежда безлично и може би дори грозновато, изопната върху изкуствен манекен. Та нали идеята й е да съблазнява, да привлича погледа, да излъчва една дяволита, едва доловима покана, почти като закачливо намигване: „Хей, ти! Я ела тук!” В този случай хонорарите на гримьора и на фотомодела зависят от сложността и продължителността на фотосесията. Но и тук истинските професионалисти ще се постараят не само без увъртане да ви предложат най-изгодната оферта, но дори да ви помогнат да откриете най-подходящия модел, който да представи колекцията ви. Всъщност, добрите фотостудиа имат изградена мрежа от контакти с престижни и доказани на пазара модни агенции.


РЕТУШЪТ
Повечето от нас знаят колко важно е това - обработваме снимките си за всякакви случаи, дори когато просто ще ги качваме във Facebook, а какво остава в случаите, когато от това зависи бизнесът ни! Идеален фотомодел и идеална снимка не съществуват. Ето защо е абсолютно задължително с помощта на специален софтуер да се нанесат различни корекции. Те могат да бъдат както по самия модел (бръчици, бенки, петънца), така и по продукта - бил той дреха или друг артикул. Една от най-често използваните корекции е засилването на контраста на определени места - нещо, което не би могло да бъде постигнато с обичайната оптика.


ФОНЪТ
Друг много важен момент е фонът. Обикновено той е бял. От photostudiobstyle обясняват, че ролята му е да не разсейва окото - по този начин клиентът може да се концентрира напълно върху предлагания от магазина продукт. В допълнение той пасва чудесно на всяка цветова схема на електронния магазин, още повече, че поради ненатоварващото естество на белия цвят снимките на такъв фон се зареждат много по-бързо от останалите. Разбира се, никак не е лесно последните да се изпълнят добре. Затова съществува цяла серия от тънкости, известни само на хората с опит. Например ако фотографът не е измерил правилно светлината за белия фон, контрастът на снимката рязко спада. Ето защо е важно да се следи за цяла редица подробности, които експертите по продуктова фотография познават добре.


SEO ОПТИМИЗАЦИЯ НА СНИМКИТЕ
Това е още една от услугите, които ще ви предостави истинският експерт, разкриват от photostudiobstyle. Засега търсачките не са в състояние да разпознаят какво има на вашата снимка. Ето защо подходящото име за файл например е damska-roklya, а не IMG1009. И разбира се - на латиница. Както и при останалите случаи, експертите ще ви предложат консултация за допълнителните тънкости и хитринки, които ще оптимизират процеса на търсене и ще изведат вашия онлайн магазин на почетни места в търсачките.


ТРАНСПОРТЪТ НА ПРОДУКТИТЕ
Но как да изпратя продуктите си и няма ли да ми излезе твърде скъпо, ще се запитате вие. В случая професионалистите от photostudiobstyle работят с доказано надеждни куриерски фирми, като при поръчка за заснемане на над 50 артикула поемат транспортните разходи. Друга изключителна важна подробност, която вероятно ще ви помогне да направите избора си, е, че една фотосесия в студиото, с включените в нея екстри, консултации и гарантирано качество, като цена е доста по-изгодна от цените на добрите фотостудиа в София. Поради всички тези причини студиото е изключително популярно и получава поръчки от цяла България. Можете да се уверите сами!


Но в крайна сметка - на когото и да решите да се доверите, направете го с оптимизъм, с чувство за изпълнен дълг и отговорност: вашият бизнес ги заслужава! Желаем ви попътен вятър!