Топ 3 храни за добро зрение

Много деца вярват, че с яденето на моркови ще могат да виждат и в тъмното, но ново изследване показа кои храни наистина оказват добро влияние на зрението.

Значението на здравословната и балансирана диета се възприема само за красива фигура. Мотивацията да ядете плодове и зеленчуци най-често са излишните килограми, но хората не трябва да пренебрегват ползите от здравословната храна върху организма и отделните органи, като например очите.

Топ 3 храни за добро зрение

Слепотата спохожда все повече хора по света, като най-често срещаните очни заболявания са катаракта, глаукома, синдром на сухото око. Експертите прогнозират, че това може да се влоши, ако хората не започнат да се грижат за зрението си с храната, която консумират.

Топ 3 храни за добро зрение

Важно е да се ядат достатъчно плодове и зеленчуци, хляб, ориз, картофи и други храни, съдържащи скорбяла, като месо, риба, яйца, боб, ядки и други немлечни източници на протеини, мляко и млечни храни.

Като топ 3 най-полезни храни за очите са опредлени сьомгата, сиренето, червеното вино. Учените подчертават необходимостта от осигуряване на четирите основни групи хранителни вещества, включително витамини и минерали C и E, цинк, селен и мед.

БГНЕС