Омбре стилът завладя и кухнята

"Омбрето" завладя света като стил на мода в света на прическите, модата дори маникюра. Преливането на гами цветове е тенденция от няколко години.

Хората по света започнаха да експериментират изкуството на омбрето върху почти всичко. Най-голямата международна платформа за поръчка на храна foodpanda, подбра някои от най-интересните ефекти в кухнята.

Освен кухненските мебели и способия в преливащи цветове, производители на порцелан и прибори, започнаха да произвеждат омбре чинии.
Как работят те?
Те са изработени от специален термо материал. Когато сложите топлото ястието в тях, те променят цвета си като следват стила омбре, т.е. преливат от тъмно към светло. Условие, за да видите ефекта е да си изядете цялата порция. Семейства, ползващи преобразяващите се чинии, отчитат положителни резултати сред децата си. Споделят, че това е хитър метод да ги прилъгват да се хранят. Те от своя страна с нетърпение очакват да видят ефекта под порцията си. За най-малките запалянковци, чиниите са с илюстрирани анимационни герои, което превръща, иначе така неприятното хранене, в процес изпълнен с очакване на магията.

Омбре стилът завладя и кухнята

Идеята на проекта се заражда от Америка. Изобретателят е американец, който имал невероятно злоядо дете. Храненето граничело с инквизиция над малчугана. Тогава бащата решил, че трябва да изобрети нещо достатъчно хитро и интересно, което не просто да забавлява детето, но и да предизвика положителна реакция към самия процес. Така се зародила и идеята за магическите чинии за деца. Малко по-късно и модата, завладяла света – омбре.

Редица ресторанти започват да предлагат и омбре менюта, а някои домакини дори експериментират да придадат по-интересен вид на ястията си вкъщи.

БГНЕС