Забравете пролетните алергии с помощта на сок от моркови

Сокът от моркови потиска пролетните алергии, показва ново изследване.

Пролетните алергии са често срещни по това време от годината. Неприятните симптоми рядко могат да се излекуват с природни лекове. Но според учените алергиите, свързани с понижен имунитет, могат да се успокоят със сок от моркови.

Към него можете да добавите портокал, краставица и листа от мента за свеж вкус. Сокът трябва да се пие на гладно всяка сутрин.

Забравете пролетните алергии с помощта на сок от моркови

Още полезни свойства:
- Натуралният морковен сок е способен да лекува язва и ракови образувания. Съществува мнение на специалисти, че дългото нервно превъзбуждане, особено в детска възраст, води до възникване на язви и ракови образувания. За тези заболявания допринасят негативни чувства като страх, гняв, ненавист, завист и др. Морковеният сок се счита за чудо в областта на лечението на онкологични заболявания.
- Заради високото съдържание на каротин той е полезен при лечението на инфаркт на миокарда.
- Високото съдържание на йод способства за засилване понижената функция на щитовидната жлеза.
- Системно трябва да пият сок от моркови хората, които се налага да натоварват зрението си, защото той пълноценно влияе върху оптическата система на човека. При недостатъчно хранене може да възникнат очни заболявания като конюктивит. При употребата на морковен сок тези заболявания изчезват, защото в него се съдържат вещества, необходими за химическото равновесие на организма.
- Съдържащите се полезни вещества влияят положително върху ендокринната система. Същестуват факти, които доказват, че употребата на морковения сок успешно лекува и безплодие.
- В комбинация със сок от спанак се премахва умората, чувството на безпричинен страх и безпокойство, защото напитката има очистващ ефект.
- Сокът от моркови е много полезен за децата, които изостават във физическо и умствено развитие. Той стимулира белтъчния синтез, подобрява кръвоснабдяването и насищането на тъканите с кислород. Повишава съпротивителните сили на организма срещу простуди и влияе благотворно върху израстването и развитието на детето.

БГНЕС