5 лесни дизайна на коледен маникюр

Кои са петте най-ярки символа на Коледа?
Да видим, лика на дядо Коледа, елха, гирлянд, сняг и естествено блясъка на празника.
Точно тези пет символа биха стояли перфектно на ноктите ви по време на идните празници.

За направата на тези дизайни ще са ви нужни предпочитаните от вас цветове (описаните по-долу са примерни), основа, топ лак, инструмент за направата на точки и тънка четка за рисуване. В общия случай инструмента е един - от едната страна със затъпен връх за точки, а от другата с четка. Преди да започнете да рисувате, нанесете един тънък слой основа, за да предпазите ноктите си от щети.

5 лесни дизайна на коледен маникюр

1. Елха: започнете с нанасяне на червен лак по цялата дължина на нокътя. След това с помощта на инструмента и зелен лак, започнете да правите точки, като започнете от върха на елхата и продължите надолу.

5 лесни дизайна на коледен маникюр

2. Гирлянд: започнете с нанасяне на бял лак по цялата дължина на нокътя. След това с помощта на четка и златист брокатен лак, започнете да правите криви от единия до другия край на нокътя. По желание, можете да украсите "гирлянда" с разнични цветове топки.

5 лесни дизайна на коледен маникюр

3. Дядо Коледа: за направата на белобрадия старец, ще са ви необходими няколко цвята лак: зелен, бял, телесен, червен и черен. Нанесете зеления лак по целия нокът и запознете да правите брадата на дядо Коледа с помощта на инструмента за маникюр. А именно направете я "пухкава" с помощта на точки, които се застъпват. След това с четката оформете лицето и шапката. Ако сте уверени в уменията си на художник, може да направите очи и уста, за максимална прилика.

5 лесни дизайна на коледен маникюр

4. Коледен блясък: това е най-лесния начин да повдигнете коледното си настроение. За целта ще ви трябват 2 блестящи лака - единия с по-ситни брокатени частици и един с по-едри. Този с по-ситните частици, нанесете отдолу, а с този с по-едрите завършете.

5 лесни дизайна на коледен маникюр

5. Сняг: започнете с нанасянето на червен лак по нокътната плочка. След това с помощта на инструмента "разхвърляйте" бели точки, така крайния резултат ще наподобява нежно падане на снежинки.

5 лесни дизайна на коледен маникюр

5 лесни дизайна на коледен маникюр

След като приключите с рисуването, не забравяйте да нанесете топ лак за дълготрайност.
Тези лесно изпълними идеи ще ви осигурят не само добро настроение, но и куп вперени погледи по време на коледните тържества.