Лимонът унищожава канцерогенните клетки


Лимонът унищожава канцерогенните клетки Учени от института по здравеопазването в Балтимор, в американския щат Мериленд твърдят, че лимонът унищожава канцерогенните клетки. Според тях този продукт е десет хиляди пъти по-силен от химиотерапията, т.е от лекарството "Адиамицин".

Сокът от лимон е с приятен аромат и не създава сериозни последствия, както химиотерапията. Лимонът унищожава канцерогенните клетки Лимонът може да се консумира като плод, да се пие сокът му или да се комбинира с различни питиета и коктейли. Най-голям ефект лимонът има върху кисти и всички видове рак. Смята се, че той притежава антибактериални свойства с широк спектър срещу бактериални инфекции, паразити... регулира високото кръвно налягане, успокоява нервите и действа антидепресивно.

Антиканцерогенните свойства на лимона били установени в резултат на 20-годишна работа в лаборатория на производител на лекарства. Там били доказани неговите лечебни ефекти при лечението на 12 вида рак, като рака на дебелото черво, на гърдата, простатата, рака на белия дроб и панкреаса. БГНЕС