Как да съблазняваме чрез правилно използване на езика на тялото

   Как да съблазняваме чрез правилно използване на езика на тялото

Според антропологът Дейвид Дживънс езикът на тялото при съблазняване, както при мъжете, така и при жените, трябва да предава послание едновременно за безобидност и уязвимост.

Каквото и да правите, не създавйте впечатление, че се отбранявате или че сте защитена. Скръстените пред гърдите ръце и наклонената глава са знаци за самозащита, което ще държи потенциалните партньори на разстояние. Може би изненадващо за вас, но блузите, които плътно се закопчават чак до врата, може и да спират студа, но спират също така потенциалните ухажори.

Начинът, по който се обличате, когато търсите партньор, трябва да е апетитен. Черното наистина е шик, но ако носите ярки, естествени цветове – черешово-червено, тревно-зелено, лимонено-жълто – ще ви накара да изглеждате много по-“вкусна”.

Веднъж след като сте успяла да привлечете вниманието на обекта “Х”, какво ще му кажете, няма голямо значение, защото – твърдят спецовете – 99% от ухажването е невербално.

Това, което е най-важно да бъде съобщено с цялото тяло, е откритост и интерес. Ето няколко идеи за това как бихте могли да го направите:

Привлечете вниманието му към себе си
Когато сте близо до субекта на вашия възторг, изпуснете нещо на земята – кърпичка, ръкавица и т.н. Наведете се и го вдигнете. Ние забелязваме движещи се обекти, дори когато ги виждаме само с крайчеца на окото. В допълнение – вие изглеждате по-уязвима, когато се навеждате.

Създайте близост
Преминете няколко пъти “на една ръка разстояние” край обекта “Х” по пътя към тоалетната, бара и пр. Изследвания са доказали, че хората харесват неща, които вече са виждали.

Открийте се
Използвайте жестове с дланите нагоре, когато говорите. Като показвате дланите, показвате нежната част на ръката си. Жестовете с отворени длани са универсален знак за приятелство и доброжелателност. Дланите надолу казват: “Стой далеч от мен”.

Покажете интереса си
Повдигнете едното рамо и килнете главата към него. Антрополозите твърдят, че и при двата пола този кокетен жест казва: “заинтересуван/а съм” и “много съм готин/а”

Бъдете уязвима
Носете отворена блуза и докосвайте шията и ключиците си. Докосването на шията трогва както мъжете, така и жените. С този жест – съвсем буквално – показвате едно слабо място.

   Как да съблазняваме чрез правилно използване на езика на тялото



Източник: Тя.bg