Съвети за запазване на грима през летните дни

Съвети за запазване на грима през летните дниГримирането е умение подобно на това да комбинираш дрехите си и избераш подходящия за теб парфюм.
Усвояването на тази техника изисква много усилия и опити, докато се получи желания резултат.
Лятото наближава и е време да ви покажем някои техники, които ще спомогнат за запазване на положения сутрин грим и как той да издържи до вечерта въпреки високите температури навън.

Пригответе кожата за нанасяне на грима:
През този сезон наблегнете на тенденцията "без грим". Но ако все пак се нуждаете от силен грим, то първо почистете добре кожата - с пяна, гел или каквото използвате за измиване на кожата на лицето. За предпочитане е препаратът да не съдържа алкохол.

Основата:
Изберете коректор или фон дьо тен, които позволяват на кожата да диша. Така порите по лицето няма да се запушват и гримът ще издържи по-дълго. Добре е основата на грима да се нанася с четка или гъбичка, предварително напоена с тоник, което допълнително ще овлажни кожата. Отностно пудрата и ружът заложете на перлите, т.к. те не запушват порите и придават ефект "целуната от слънцето".

Очите:
Наблегнете на естествените нюанси с по-леки текстури.
Тук течните сенки са най-предпочитаният вариант. Веднага след нанасянето им, положете и спиралата, очната линия и моливът, т.к. те съхнат много бързо. За предпочитане е през летните месеци да се доверите на водоустойчивият грим (спирала, очна линия), което ще спомогне за запазването му.

Устните:
Ако сте се спрели на червило, а не на блясък или гланц, то дълготрайните са вашата алтернатива. Почти всяка марка има дълготрайни червила в безброй нюанси. Изберете подходящото за случая.
Ако пък сте заложили на гланц, то преди да го нанесете поръсете устните с малко пудра. Това ще удължи живота на гланца върху устните ви.

Това са техники и съвети, които ще ви послужат за специален повод където по-голяма част от времето сте на закрито и далеч от въздействието на горещините.