В Холивуд е забранена продажбата на кожени дрехи

В Холивуд е забранена продажбата на кожени дрехи Забраната за кожените дрехи в Западен Холивуд беше потвърдена от федералния съд. През 2011 г. общинският съвет в района наложи забраната, която не позволява на местните търговци да продават кожени облекла. Наскоро решението бе оспорено като противоконституционно от магазина за аксесоари Mayfair House.

"Нещата не са приключили. Заобиколени сме от магазини за обзавеждане на дома, които продават кожени столове и кожени постелки. В това е проблемът. Защо забраната е само за дрехите? Да бъдат честни и да я наложат за всичко", казва Елизабет Соломон, говорител на Mayfair House.

На търговците, които продават кожени облекла, може да бъде наложена глоба в размер на 200 долара при първо нарушения, 400 при второ и 800 долара за трето нарушение в рамките на една година. За всяко нарушение се заплащат и по 50 долара административна такса.

"Западен Холивуд е един от най-приятелски настроените към животните градове в страната. Теза, която просто е несъвместима с нехуманното отношение към животните с ценна кожа", казва в отговор Ралф Хенри, заместник-директор на правната група към организацията "Хуманно общество за защита на животните в САЩ".
"Ние приветстваме решението на съда да уважи новаторската наредба на градския съвет. Решението ясно казва, че Конституцията не забранява на Западен Холивуд или на който и да е друг град да използва законните си правомощия да защитава животните като забрани продажбата на продукти, произведени с жестокост", добавя той.

Западен Холивуд е дом на много дизайнерски бутици, в които се продават кожени продукти. Част от тези магазини са Balenciaga, Rag&Bone, Alberta Ferretti, 3,1 Phillip Lim и Christian Louboutin, както и по-малки независими търговци, които също понасят тежестта на забраната.

БГНЕС