Празнична рамка за снимка

Знаете ли, че според древното учение фън шуй, поставянето на рамка със снимка на вас и вашата половинка в зоната на мъдростта, ще донесе спокойствие и хармония в семейството?

Поставянето на какъвто и да е предмет за подсилване на някоя от зоните в дома, направен от самите вас, допълнително усилва положителното му влияние.

Празнична рамка за снимка

Ето как да направите тази рамка за снимка, която освен всичко друго ще е прекрасно допълнение към празничната украса. Също така може да бъде и чудесен подарък, когато не може да си позволите нещо скъпо.

Необходими материали:
7– 8 шишарки /зависи от големината на шишарките, а също и от размера на снимката/
70-80 см тел
Кашон или кутия за обувки
Опаковъчна хартия
Лепило
Панделки, плодове от шипки за украса

Начин на изработка:
Вземете първата шишарка и увийте телта в кръг около основата й. Пристегнете така, че телта да се вижда възможно най – малко. Добавете останалите две шишарки. Подредбата им започва от горния ляв ъгъл и завършва в десния, за да може след това на гърба на рамката да се постави още една шишарка, която ще придържа рамката изправена. Оформете прав ъгъл при поставянето на четвъртата шишарка и добавете останалите. Сега е времето да поставите плодовете от шипки.

Празнична рамка за снимкаПразнична рамка за снимка

След като сте готови със „скелето” на рамката, вземете дъното от кутия за обувки или кашон. Измерете дължината и ширината на вашата снимка и отрежете правоъгълник от дъното на кутията като добавите по 0,5 мм от всяка страна. Облепете с опаковъчна хартия /може да използвате останала ви от букет цветя/ и пробийте по две дупчици на страните, които ще се прикрепят към шишарките. Поставете панделки в двата срещуположни ъгъла чрез телбод.

Празнична рамка за снимкаЗакрепянето на хартията към шишарките става с тел, която се промушва през пробитите дупчици.

След като оформите рамката, на обратната й страна поставете още една шишарка, която ще я придържа изправена.

Весели празници!

Снимки © Гергана Коджабашийска