Кожа като коприна: 9 вкусни трика

Светлана Видинска

Кожа като коприна: 9 вкусни трикаНие сме това, което ядем. Затова едва ли е изненада, че ключът към младата и хидратирана кожа се крие в менюто ни. Има много начини да се грижим за лицето и тялото си, но най-лесно е да го правим, докато си похапваме. Ето кои са 9-е храни, премахващи кожните проблеми и несъвършенства!

Нискомаслено мляко
Млечните продукти с нисък процент масленост преливат от Витамин А – вълшебната съставка, творяща чудеса с кожата. Ако имате проблеми с щитовидната жлеза или диабет, налице е още една причина да ги прибавите в пазарската кошница.

Ягодови плодове
Говорим за ягоди, малини, къпини и боровинки. Тези плодове са същински складове за антиоксиданти, което означава, че колкото повече ги консумираме, толкова по-здрава и младолика ще бъде кожата ни.

Кожа като коприна: 9 вкусни трикаСьомга
Леката и екологично чиста рибка е източник на мастни киселини от първа необходимост за кожните клетки. Ако филето от сьомга не ви е по сърце, опитайте с орехи, ленено семе или рапично масло. Всички те гарантират страхотен резултат!

Зелен чай
Ароматната напитка съдържа полифеноли с антивъзпалителни свойства. И независимо какво се говори, хубавият чай не само, че не дехидратира кожата, а се бори с досадните  бактерии и свободни радикали, които я състаряват.

Вода
Красивата кожа е хидратираната кожа. Какво по-лесно и освежаващо от това да й набавите необходимата влага с 8 чаши вода на ден. Естествено, че става дума за питейната или минерална напитка, а не сода и прочие газирани изкушения.

Кожа като коприна: 9 вкусни трикаАвокадо
Зеленият плод е изключително богат на витамини от B групата и етерични масла, освен че е антивъзпалително средство. И още – успокоява и лекува наранената или покрита с пъпки кожа.

Eто защо кашата от авокадо и кисело мляко е сред най-здравословните и полезни закуски.

Манго
Ммм! Радващо е, че попада в класацията. И как не – това плодче направо се пръска от Витамин А.

Образно казано, мангото ремонтира кожните клетки, за да не изглеждат несъвършени и стари. И съдържа всичко на всичко 70 калории, така че пасва на всяка диета.  

Бадеми
Тайното оръжие на всяка ядка е Витамин Е, хидратиращ кожата отвътре. Това обяснява защо бадемите защитават като щит клетките от увреждане и стареене. Смело си ги хапвайте, за да изглеждате свежи още много-много години.

Извара
Освен на калций, млечният специалитет е богат на селен – още един извор на младост за кожата, независимо дали е суха, мазна или комбинирана. Не обръщайте гръб на изварените вкусотийки и се наслаждавайте на красотата си, дами!

Кожа като коприна: 9 вкусни трикаКожа като коприна: 9 вкусни трика