Виртуалните пробни - новото чудо на интернет приложенията

Виртуалните пробни - новото чудо на интернет приложениятаЗамисляли ли сте се колко удобно би било ако можехте да превърнете дома си за минути в пробна за дрехи, очила или бижута... Да видите как изглеждате с бельо или пък екстравагантна рокля, която иначе дори не бихте се престрашили да влезете в магазина и да изпробвате... За броени минути да смените десетки дрехи и да видите как биха ви стояли...без дори да се налага да се преобличате.

Гениалните умове на софтуерните разработчици са готови с решението си за вас, създавайки Augmented Reality приложения, чрез които превръщането на дома в пробна е възможно съвсем лесно, като единствено условие е да разполагате с компютър, уеб камера и интернет. Чрез специална технология, тези приложения дават възможност за проследяване на вашите движения и създаване на реалистично изражение на това как бихте изглеждали с различните видове модели, представени от електронните магазини.

Виртуалните пробни - новото чудо на интернет приложенията

Използвайки умело виртуалното пространство, тези приложения дават възможност за много малко време да изпробвате различни очила, виждайки ги в 3D формат. За по-реалистично изражение се използва специална функция „разпознаване на лице”, благодарение на която може да видите как ще стоят очилата ви и в профил. Тази технология дава много реалистично изражение, защото следи движенията на главата ви и много наподобява оглеждането в огледало.

Виртуалната пробна е чудесен начин да пренесете пробната на любимия си магазин у дома. Чрез Augmented Reality приложенията съвсем лесно може да аранжирате различни видове модели дрехи по цвят и големина, използвайки единствено компютъра вкъщи.

Виртуалните пробни - новото чудо на интернет приложенията

Чудесата обаче не спират до тук. Отново чрез тази иновативна технология, може да видите как биха ви стояли десетки видове бижута - обеци, колиета и гривни.

Съвсем лесно може да се подготвите за лятната почивка на море, сменяйки за минути различни видове бански, без дори да се събличате, отново чрез Augmented Reality приложенията.

Виртуалните пробни - новото чудо на интернет приложенията

Какво ще кажете, да пазарувате, докато чакате търпеливо на спирката в метрото? Находчивата фирма Tesco за хранителни стоки заедно с дъщерната си компания Homeplus в Южна Корея по невероятен начин е намерила приложение на Augmented Reality технологията. Чрез специални AR билбордове, разположени в метро станциите, прибиращите се късно вечер работници имат възможността да пазаруват, докато чакат на спирката в метрото. Всеки продукт има собствен QR код, който се сканира чрез мобилен телефон от потребителя. По този начин покупките пътуват към дома, докато хората пътуват към вкъщи. С използването на виртуалното пространство по този неповторим начин, фирмата увеличава печалбите си със 130%.

Виртуалните пробни - новото чудо на интернет приложенията

Интересно би било да се види какво ще се случи ако освен електронни хранителни магазини, на метро станциите се поставят и AR билбордове с възможност за закупуване на дрехи, бижута и други артикули....