Усмихнати и през зимата

Гергана Коджабашийска

Усмихнати и през зиматаПредлагаме ви трети вариант за изработване на цвете от подръчни материали, което ползвате като аксесоар, за да освежите своя тоалет. Този начин е за предпочитане ако платът, с който разполагате е от памук или друга по – плътна тъкан.

Като начало отрежете едно правоъгълно парче плат, което да е с ширина около 10 см. и с дължина според блузата или полата, която ще използвате за целта.
Прегъвате на две и тропосвате. Може парчето плат да е с ширина 5 см. и вместо да се прегъва, краищата му да се обгорят. По този начин е направеното лилавото цвете.

Усмихнати и през зиматаУсмихнати и през зимата

Придърпвате конеца по същия начин, както е указано по - горе, за да получите къдриците. Завързвате на възел и втория край на конеца отново, за да запазите вълничките, които се образуват при издърпването. Особеност в този случай са краищата на прегънатия плат, които тропосвате едновременно с останалата част, за да получите характерните заоблени листенца на розата. След това въртете поетапно плата в кръг и пришивайте здраво.

Усмихнати и през зиматаУсмихнати и през зимата

Ако парчето плат е недостатъчно, отново изрежете друго парче със същата широчина и обработете по указания начин. След това пришийте към останалата част от цветето.

Ако разполагате с подходящи мъниста от скъсан гердан, може да пришиете в центъра на розата за по – атрактивен вид.

Усмихнати и през зиматаУсмихнати и през зимата

Усмихнати и през зиматаУсмихнати и през зимата

Розата е подходяща не само за вашата дреха, но и за вашите шапка или ръкавици. Едно цвете ще стои перфектно, прикрепено на рамото ви към вечерната рокля. Ако не обичате или нямате време, за да си направите сами това цвете, в магазините на Дафне и Ephos може да намерите тези чудесни тоалети и аксесоари.

Усмихнати и през зиматаУсмихнати и през зиматаУсмихнати и през зимата