Гримът на Лято 2011: Свеж и ярък

Светлана Видинска

Всеки сезон идва с нови тенденции в макиажа. Лято 2011 не е изключение, но хубавото е, че актуалните стилове са толкова разнообразни, че със сигурност ще откриете прелестния, неповторим и единствен грим, който отразява стила и начина ви на живот. От естествената красота до „театралния” шик и изобилие на цветове - днес границата е съвсем тънка, и само от вас зависи от коя страна ще застанете. Едно е сигурно, това лято ще бъде смело, дръзко и много весело. Експериментирайте, забавлявайте се и заложете на макиажа, който гарантирано ще ви донесе горещи емоции и много настроение в лятната фиеста.

Гримът на Лято 2011: Свеж и ярък

Естествена красота

Лекият, едва забележим естествен грим е прекрасен избор за жарките дни. И най-хубавото е, че от два-три сезона насам не губи актуалността и семплия си чар. Всеки знае, че естествената красота е най-ценна и никаква козметика не може да се сравни с щедростта на Майката Природа. Затова цел №1 това лято е да акцентираме на очарователните черти, които имаме по рождение. За безупречно чиста кожа използвайте коректор и тонално средство. Нанесете лека спирала на миглите, малко руж и накарайте устните да заблестят с прозрачен или бледо-розов гланц. Този грим идеално подхожда на всеки тип лице и е подходящ както за матине с приятелки, така и за романтична среща.

Гримът на Лято 2011: Свеж и ярък

Ярко червило

Повечето мъже не се затрудняват да посочат най-привлекателната и сексапилна част от женското лице - устните. Сочни или дяволито извити, те обещават много усмивки, а защо не и летни флиртове. Ето защо през най-горещия сезон вниманието е фокусирано изцяло върху устните, готови за целувка. Яркото червило е най-модерният козметичен продукт на 2011 година. Това не значи, че трябва да посегнете към първата попаднала ви опаковка с провокативен и фантастичен оттенък. Секси и шик са точно определени цветове - червено, малиново, оранжево и ярко розово. Изберете своя нюанс и подарете на устните си цветното удоволствие, което заслужават.

Гримът на Лято 2011: Свеж и ярък

Секси очи

До неотдавна експертите в грима ни съветваха да подчертаваме очите или устните си, но не и двете едновременно. Добрата новина е, че това лято тотално ще забравим за правилата и ще се отдадем на истински лудории с макиажа си. Чувствайте се свободни да изразите сексапила си освен с ярки устни, и с не по-малко атрактивни сенки за очи в зелено, синьо, оранжево, виолетово и розово. (Е, все пак не е зле да се съобразите с фактори като възраст, облекло и време на денонощието). За да вдигнете на N-та степен съблазънта в погледа си, използвайте сенки, спирала и молив. Опушеният грим отново е на мода, и това лято повече от всякога ще бъде оръжие на фаталната жена.

Гримът на Лято 2011: Свеж и ярък

Изводът от всичко това е: Осмелявайте се да опитате нещо ново. Но преди всичко бъдете себе си.