Как да си направите сами перфектен грим на очите


Широко разпространено е мнението, че изкуството на поставяне на грим не изисква специални умения и способности. За много жени, гримирането означава да направят очите си по-изразителни със спирала, да си сложат червило, руж и сенки. Нека не забравяме обаче, че гримирането е изкуство, което трябва да се остави в ръцете на професионалистите, които притежават усещане за цвят и хармония.

Благодарение на нашите съвети, вие също можете да научите как да гримирате като професионалист, как да подчертавате очите, правейки ги по-изразителни и привлекателни. И така, какво трябва да знаете за перфектния грим на очите:

Очна линия
Добра новина за любителите на ярки цветове – на мода са очните линии в различни цветове, включително и с металически оттенък. Също така, на мода са очни линии и сенки за очи в цветове като тюркоаз, слива, лилаво, златно и зелено. Но неоспоримо, на първо място остава класическият черен молив за очи.

Как да си направите сами перфектен грим на очитеКак да си направите сами перфектен грим на очите

Опушени очи
Използвайте няколко нюанса на сивото като ги прелеете върху клепача, за да постигнете ефекта "опушени очи". Нанесете сенките с тънка четка и ги размажете с малка гъбичка. Не забравяйте да подчертаете сгъвката на клепача с по-тъмен цвят, преливайки го с останалите сенки. Поставянето на сенките след слагането на молив или очна линия ще направи погледа ви по-мек. Ако пък искате по-драматичен вид, нанесете молива или очната линия след сенките.

Как да си направите сами перфектен грим на очитеКак да си направите сами перфектен грим на очите

Как да си направите сами перфектен грим на очите Котешки очи
Първо се нанасят ярки сенки (тюркоазено, синьо, зелено, жълто) по целия горен клепач. След това с друг цвят с четка се прокарва тънка линия по скъвката на клепача, от началото на окото - към слепоочията.
Ако силният, ярък цвят на сенките не ви допада, той винаги може да бъде смекчен като внимателно го размажете с чист апликатор.

Как да си направите сами перфектен грим на очите "Кукленски" очи
За да направите погледа си по-изразителен, поставете сенки в цвят теракота под веждите. За широко отворени „кукленски” очи, сложете бял, перлен молив върху горните и горните клепачи и поставете очна линия в основата на миглите.

Малки тайни:
Не забравяйте, че тъмните оттенъци на сенките визуално правят окото по-малко, а светлите – точно обратното, те го карат да изглежда по-голямо.

Как да си направите сами перфектен грим на очите Не оставяйте миглите да стоят по-ниско от вътрешният ръб на окото – те ще направят очите ви визуално по-малки, отколкото са. Винаги използвайте качествена спирала, която повдигайки и извивайки миглите ви, ще направи очите визуално по-големи.

Поставяйки очната линия по-близо до линията на миглите или дори директно в основата на миглите, вие ще се отървете от една досадна бяла линия, която остава между миглите и ги кара да изглеждат по-редки.

Когато очертавате очите си с молив, не забравяйте да подпрете своя лакът върху твърда повърхност. Така ръцете ви няма да треперят и ще успеете да направите идеална линия от първия опит.

Използвайте уред за извиване на миглите – с него ще ги повдигнете и ще им придадете форма. След това нанесете спирала. Ако искате да увеличите визуално миглите си и да изглеждат по-обемисти, поставете черен туш в основата им.

Източник: ХОЧУ - Женский журнал