Как да запазим аромата на парфюма си за по-дълго време


Теодора Денева

Често пъти ни се случвало да се оплакваме, че парфюма който ползваме не се усеща. Оказва се, че освен капки парфюм зад ушите има и още няколко точки, които съхраняват безценното ухание. Ето какво съветват френските парфюмеристи.

Как да запазим аромата на парфюма си за по-дълго времеПарфюмът достига апогея си върху кожата, когато се поставя върху определени точки, където се усеща пулсът на сърцето: на китките, на сгъвките на лакътя, зад ушите, под мишниците, в основата на врата.

Специалистите препоръчват за горещите дни ползването на по-свежите и леки ухания, защото топлината допълнително усилва действието на ароматната композиция и от интензитета и може да ни заболи глава.

Към флакончетата с парфюми трябва да се отнасяме с уважение, защото те не обичат прякото действие на слънчевите лъчи и влажния въздух. Трябва да се съхраняват на прохладно и тъмно място и след употреба добре да се затварят.

Когато спортуваме е хубаво да се използва тоалетна вода, а не тежки парфюми.
През деня се пръскайте с по-леки аромати, а вечер – с една идея по-силни!

Добре е да се ползват сапун, дезодорант, парфюм и крем от една козметична марка.

Ако искаме да усилим силата на аромата, може да пръснем и дрехите – под якичката и подгъва, а в шкафовете за бельо да поставим тампони, напоени с любимия ни парфюм.

Ами....успех!