Златните правила за отстраняване на грим


Златните правила за отстраняване на грим Отстраняването на грима вечер е задължително, за да може кожата ви да диша и регенерира през цялата нощ. Разбира се, умората късно вечер е причина много жени да заспиват, без да премахнат грима си, забравяйки, че това уврежда кожата. Заспиването с грим на лицето пречи на кожата да диша и е причина за запушване на порите и появата на пъпки. Редовното премахване на грима е начин да предпазите кожата си и да и дадете почивка.

За отстраняването на грим са нужни: средство за премахване на грима около очите и на устните; средство за почистване на лицето; тоалетно мляко; кърпа; памучни тампони; тоник; овлажнител.

Първо започнете с премахването на грима около очите. Отстраняването на спирала за мигли и очна линия може да бъде много трудно, особено ако са водоустойчиви. За тази цел ще ви е необходим специално средство за почистване на грим около очите. Навлажнете памучен тампон и внимателно го прокарайте по клепача, от носа към слепоочията. Кожата около очите е много тънка и трябва да бъде третирана нежно. Спазвайте масажните линии на лицето – по този начин опъването на кожата ще бъде минимално и ще я запазите по-млада за по-дълго време.

Ако има остатъци от очна линия или молив, можете да използвате клечки за уши, напоени с лосиона за отстраняване на грим около очите – с тях се работи по-прецизно и внимателно. За околоочния контур могат да бъдат използвани бебешко олио и мокри кърпички, но никога не използвайте обикновен лосион за отстраняване на грим от кожата на лицето.

Златните правила за отстраняване на грим След като почистите очите, отстранете грима от цялото лице като използвате тоник, лосион или мляко съобразени с вашият тип кожа, но никога сапун, освен ако не е специално предназначен за лице. Бъдете внимателни и следвайте масажните линии на лицето – отвътре навън. Ако не бързате, оставете лосиона да проникне в кожата в продължение на две-три минути и след това измийте лицето.

Измийте лицето си с хладка вода, за да премахнете следите от лосион или остатъци от грим и подсушете с мека кърпа без да търкате.

След това не забравяйте да използвате тоник, съобразен с вашия тип кожа. Той се поставя с памучен тампон няколко пъти, докато последния тампон остане чист. Тоникът е много важна част от грижата за кожата – той премахва всички останали следи от грим, прах и излишно омазняване от лицето, които лосиона за премахване на грим и другите средства не са успели да отстранят. Тоникът също така свива порите и прави кожата по-гладка.

Златните правила за отстраняване на грим Последната стъпка след премахването на грима е хидратирането на кожата. Не забравяйте да използвате хидратиращ крем, след като сте премахнали грима си и сте използвали тоник.

Други алтернативи за отстраняване на грим:
Почистващи кърпички – освен, че са удобни и са винаги под ръка, можете да ги използвате през деня за отстраняване на червило от устните или за коригиране на сенките за очи, разтекли се от силното слънце. Можете да ги носите навсякъде със себе си и да отстранявате грима както от очите, така и от лицето.

Бебешко олио – то премахва почти всички видове грим и е особено добро за премахване на спирала от миглите. Бебешкото олио е подходящо и за много чувствителна кожа.