Разкрасяване със... сода


Разкрасяване със... сода В кухнята не може без сода за хляб, тя се използва широко и като почистващо средство, но приложението й в домашната козметика не е толкова популярно. А с нейна помощ може да постигнете отличен ефект.

Ако например се добави малко сода в пяната за почистване на лицето, ще се получи много качествен пилинг. Миниатюрните частички почистват нежно кожата от мъртвите клетки, като й придават свежест и блясък.

Содата, добавена към гела за измиване на лицето, ще донесе истинско облекчение на тези, които страдат от постоянни кожни раздразнения. Възпалените места ще се облекчат при измиване съд слаб воден разтвор.

Ако искате да се отървете от голяма пъпка, за няколко часа нанесете върху нея кашица от сода и вода.

Ако лесно ви се образуват неприятни пъпки по лицето, много подходяща е маската, приготвена от две лъжици брашно и чаена лъжичка сода. Оставете я да действа 15 мин. и я правете веднъж седмично.

За да избавите косата си от праха или големите количества фиксиращи препарати, може да смесите шампоана със сода за хляб в съотношение 4:1. След измиването косата остава мека и лъскава. Тази смес е щадяща и за боядисаната коса.

Разкрасяване със... сода Содата е вълшебно средство за почистване и на зъбите. Най-добре е щипка сода да се смеси с пастата. Постепенно петната от зъбите изчезват, без да пострада емайлът.

Неприятният дъх също може да се отстрани с помощта на содата – достатъчно е няколко пъти на ден да се изплаква устата с чаша топла вода, в която е разтворена лъжичка сода.

Същият разтвор успешно се справя и с неприятната миризма на краката и подмишниците. Ако от умора или по друга причина имате торбички под очите, сложете върху тях натопени в соден разтвор тампони. Отпуснете се и след 15 мин. ще почувствате разликата.

health.bg