Време за себе си по време на Коледа

* Бонбоните LINDOR - вашият помощник в Коледните приготовления

Сезонът на Коледа е сезон на веселие и радост, време за събиране със семейството и срещи приятели, време, когато всяка жена иска да изглежда и да се чувства прекрасно.

В същото време точно това е сезонът, през който много често нивото на стрес в ежедневието на дамите рязко се покачва.

Седмици преди настъпването на празничните дни сме заети с набавяне на подаръци за всички близки, с посещение на партита, организиране на вечери и гости в къщи, с опити да сме на няколко места едновременно. Най-лошото е, че имаме толкова големи очаквания за Коледната нощ, че това неизменно води до натрупване и на голямо напрежение.

Да намерим време за себе си сред всички Коледни ангажименти и задължения понякога изглежда толкова невъзможно, че дори пет минути извън натоварения график ни се струват прекалено много.

След всичко това се питаме: могат ли Коледните приготовления да бъдат по-приятни?!

LINDOR, вкусните нежно топящи се шоколадови бонбони, създадени от цялата страст на майсторите на шоколада Lindt, разбират колко е важно да си върнем удоволствието от Коледните приготовления обратно! Един шоколадов бонбон LINDOR е достатъчен, за да освободи за момент напрежението и празничния стрес, обливайки ви с блажена забрава. Какво повече бихте могли да желаете...?

Гладена Макмахън (Gladena McMahon, www.gladeanamcmahon.com), психолог-съветник по управлението на стреса и директор на Центъра за Стрес Мениджмънт във Великобритания, коментира:

„Коледата може да бъде изключително стресиращ период и затова трябва да се уверите, че сте готови за физическите и психическите последици, които това може да причини.

На първо място е важно да осъзнаете, че сте човешко същество, на което му е позволено да греши! Не сте Супер Жена, така че се научете да разпознавате границите си и да не ги надхвърляте!

Второ: прибавете още един задължителен ангажимент към програмата си: лично време за релаксация! Отдайте се на гореща вана или продължителен душ, прекарайте 10 минути сами със себе си, правейки нещо, което обичате! Дори и малко, времето, отделено за вас самите, е достатъчно да презареди с енергия и позитивизъм тялото и ума ви! Не забравяйте, Коледата е време за веселие и усмивки. Ако вие не се забавлявате, вашето семейство и приятели също няма да могат!”

Съветите на LINDOR за „по-щастлива” Коледа

Награждавайте усилията си!

Коледното пазаруване не е задача, която трябва да оставяте за последната минута. Само ако си отделите достатъчно време, ще можете да й се насладите истински. Планирайте! Решете какво ще купите и определете бюджет преди да тръгнете по магазинте. Това определено ще ви помогне да намалите стреса, породен както от страха, че не няма да намерите това, което търсите (най-често защото предварително не знаете какво търсите, а времето е малко), така и от неочаквания размер на сметката, която ще трябва да платите накрая.

Връщайки се в къщи непременно възнаградете усилията си – вдигнете високо краката си и се поглезете! Заслужавате го!

Релаксирайте, докато опаковате!

След шопинга е време за опаковане на подаръците и надписване на Коледните картички. Използвайте това време за релаксация, като психически се настроите за предстоящия празник и всички приятни моменти, които ви очакват. Пуснете любимата си музика, настанете се удобно и влезте в хармония с Коледния дух с шоколадовите бонбони LINDOR… Но не ги изяждайте всичките, оставете си малко! Ще имате нужда от тях, за да направите подаръците си още по-специални!

Направете подаръците си специални!

Създаването на нещо индивидуално със собствените ви ръце за любимите хора е забавно и приятно изживяване.Опаковайте подаръците с едноцветна опаковъчна хартия с панделка, която да отива или да контрастира на цвета на хартията. Прикрепете към панделката вашата селекция от бонбони LINDOR, за да изглежда подаръка още по-атрактивен, наистина специален и неотразим под коледното дърво.

Никой няма да устои на вкусните опаковки!

Приятно прекарано време в кухнята

С наближаването на Коледа не може да се мине без няколко дена в кухнята, прекарани в печене на Коледни сладкиши. Вместо да гледате на тази работа като досадно задължение, защо не поканите приятелките си в къщи на „Кухненско сладкишено парти”? Забавлявайки се, прибавете любимите си съставки към сладкиша и го превърнете в основна тема на разговор за близките и семейството си! Имайте под ръка известно количество от шоколадовото вълшебство на LINDOR, за да му се насладите докато печете и си бърборите с приятелките. Така сладкишите ви ще бъдат изпълнени с любов и усмивки – необходимо и достатъчно условие за разбиване на класацията «Най-добър сладкиш тази Коледа»!

Споделете товара!

Ако се окажете домакиня на цялото си семейство, роднини и приятели, то вие определено се нуждаете от разпределяне на тежестта! Един от начините за облекчаване на стреса е да включите всичките си гости в осигуряването на вечерята. Помолете ги да донесат приготвени от тях парти-гозби, като разпределите предварително разновидностите ястия помежду им. Вие, разбира се, също ще осигурите почерпка...като например голяма купа с LINDOR по средата на масата! Започне ли веднъж партито, забавлявайте се! Всяка домакиня заслужава да си прекара добре... особено на Коледа!

Бързите съвети на LINDOR, които ще ви помогнат да оцелеете и тази Коледа!

1.Отделете си време за релаксация! Времето лично за вас помага да се насладите на Коледа!
2.Физическите упражнения са добър начин да освободите напрежението: разходете кучето, пуснете си видео с тай-бо или йога курсове, или отскочете до фитнес залата!
3.Смехът поддържа позитивизма ви, затова се посмейте заедно със семейството и приятелите си на пантомима или комедиен филм!
4.Вземете си вана, запалете свещи, изпийте чаша чай от лайка преди лягане!
5.Не забравяйте за шоколадовото удоволствие LINDOR! Където и да сте, по което и да е време, просто затворете очи и се отдайте на нежно топящия се шоколад! Почуствайте се заредени!

Вижте още:
Добавете малко от искрата на Lindor в дома си тази Коледа