Колекция есен/зима 2009/2010 на Сузана Ескрибано

Силвия Кабаиванова

Сузана ЕскрибаноСузана Ескрибано е родена в Барселона, Испания. Още от малка започва да шие дрехи на куклите си, за да се забавлява. На 15 годишна възраст получава диплома за учител по шев и кройка. След това учи моден дизайн и работи от всичко - шие на права машина, работи в магазин и преподава уроци по кроене в едно училище. По-късно отива в Аликанте и се запознава с видовете обувки и техния дизайн. След това печели награда от конкурса за млади дизайнери, който се провежда по време на седмицата на модата в Кастилия и Леон и отива да учи моден дизайн в Милано. Сега има собствена марка Susana Escribano.

Колекцията и за есен-зима 2009/2010 е вдъхновена от тъмния пънк-готически свят, където ви съпътстват тъмнината и мистерията, където се чувствате удовлетворени да бъдете част от тъмнината и мрака. Да бъдеш гот не означава само да си чувствителен, да четеш прокълнатите поети и да слушаш Лагримоса. Да бъдеш гот означава също да можеш да привличаш себеподобните и да плашиш непознатите. Гот се ражда, не се създава. Готическият свят е красота, той е страх, тъга, плач и ридания, той е горчивина за недостигната цел, но е и мир, спокойствие, той е шепотът на вятъра в студена зимна нощ, той е свеж полъх в лятна нощ, той е ръката, която те обгръща когато ти е студено, устните, които те целуват, когато си самотен. Готическият свят има своите собствени творения, комбинации от стил на обличане, повлиян от множество фактори, движения, мисли, музика и т.н.

Модел на Сузана ЕскрибаноМодел на Сузана ЕскрибаноМодел на Сузана Ескрибано

Модел на Сузана ЕскрибаноМодел на Сузана ЕскрибаноМодел на Сузана Ескрибано

Модел на Сузана ЕскрибаноМодел на Сузана ЕскрибаноМодел на Сузана Ескрибано

Колекцията на Сузана Ескрибано е вдъхновена от мистерията и романтиката. Облеклата са с издължени линии, създаващи нови силуети, драматични и поетични ризи и якета с ръкави тип балон. Панталоните са в стил молив, прави и семпли, но винаги с внимание към детайлите, за да се разпознават, с разрези и бод зад игла на стратегически места. Черното е основният цвят, комбинирано с бяло, бежово и сиво.

Модел на Сузана ЕскрибаноМодел на Сузана Ескрибано

Снимки:

1. - 14. Модели на Сузана Ескрибано за есен/зима 2009/2010, показани на Седмица на модата в Кастилия и Леон
Фото 2. - 12. © Fashion.bg
Фото 1., 13. - 14. © Седмица на модата в Кастилия и Леон

Модел на Сузана ЕскрибаноМодел на Сузана Ескрибано