Подарък за приятелка

Приятелите са с нас винаги, когато имаме нужда от тях. Ето защо, когато наближава повод за празненства и подаръци, си струва да помислите какво да изберете, за да създадете незабравими спомени. Намерете идеалния подарък за приятелката си с нашите съвети PEPCO и списък с вдъхновения!

Какво да изберете за подарък на приятелка?

Няма нищо по-красиво от близкото приятелство. За да го оценим, често решаваме да подарим подарък на приятелката си. В изкуството на подаряването на подаръци най-важното е да предизвикате усмивка на лицето на получателя - в края на краищата именно моментите на радост, блясъкът в очите и смехът ни свързват.

Изглежда, че да се направи подарък на близък приятел не е трудно. Прекарвайки много време заедно, ние познаваме ежедневието, навиците и плановете на другия човек. Въпреки това изборът на подходящ подарък не винаги е лесен, особено когато искате да го подарите без конкретна причина.

Ето защо събрахме колекция от съвети и вдъхновения, които да Ви помогнат да изберете идеалния подарък за приятелката. Вижте как можете да изненадате близък човек и да превърнете специален повод или обикновен ден в незабравимо преживяване!

Творчески или практичен? Зависи!

Приятелка, която подарява подарък

Когато избираме подходящия подарък, обикновено се сблъскваме с въпроса: трябва да бъде практичен или оригинален? Отговорът не е еднозначен. Всичко зависи от това какъв човек е Вашата приятелка.

Ако тя има по-скоро прагматичен подход към живота, привърженичка е на минимализма и не обича да трупа безполезни вещи - по-добре заложете на практичен подарък, който тя наистина ще използва. Това може да бъде ново оборудване за дома, любими тоалетни принадлежности, липсваща дреха или спортни принадлежности. Опитайте се деликатно да попитате приятелката си или нейния партньор, преди да направите избора, така че подаръкът да отговаря реално на нейните нужди.

Вашата приятелка обича изненади, креативни дреболии и ръчно изработени подаръци - не непременно функционални, но забавни? Ако е така, заложете на оригинален подарък! При тази опция сте ограничени само от собственото си въображение. Можете да изберете както луди предложения, като скок с парашут, така и подаръци "Направи си сам" - например ръчно изработени свещи и козметика. Такъв подарък със сигурност ще зарадва приятелката Ви и ще изгради приятни спомени.

Подаръци за активен човек

Приятелки си подаряват коледни подаръци

Ако приятелката ви е любителка на физическата активност или се занимава с определен спорт, вижте предложенията, които се вписват в нейния енергичен начин на живот. Добра идея би бил модерен смарт часовник , който позволява да се следят всички параметри, свързани с тренировката, като сърдечен ритъм, време за упражнения и др. Смарт часовник с функция GPS ще бъде полезен и при планински преходи.

Също толкова практичен е и абонаментът за любимата фитнес зала или фитнес клуб. Такъв подарък е не само допълнителна мотивация за тренировки, но и врата към различни физически дейности - силови тренировки, кардио, интервални тренировки и различни групови занимания.

Можете също така да изберете спортни аксесоари,като безжични слушалки за слушане на музика по време на тренировка, и обемна външна батерия powerbank - идеална за дълги разходки и планински пътеки.

Подаръци за почитателка на интериорния дизайн

Как да изберете подарък за приятелка, която е почитателка на интериорния дизайн? Преди всичко се ръководете от нейната естетика. Вероятно сте запознати с декора на апартамента ѝ. Помислете какво би могло да се впише в интериора и същевременно да й напомня за Вас?

Отлична идея са елегантните декорации за стена, като например Отлична идея са елегантните декорации за стена, като например рамки за снимки, в които поставете Ваши общи снимки или картина, изработена по поръчка. Това е подарък, който ще се впише в естетиката на Вашата приятелка и ще предизвиква спомени всеки път, когато го погледне.

Винаги добър подарък са свещи и свещници. Тези малки детайли не само придават характер на интериора и създават уютна атмосфера през дългите вечери, но и изпълват пространството с успокояващ аромат. Ако изберете ароматни свещи, уверете се, че конкретният аромат отговаря на вкуса на Вашата приятелка.

Ако приятелката Ви обича ярките интериори, изберете цветя и растения, които внасят много енергия във всяко пространство. Изборът е безкраен, но се ръководете от нейния опит с растенията. В случай че не е много запозната и опитна в тази област, изберете по-скоро издръжливи и невзискателни саксийни цветя като например замиокулки, сансевиерии, дърво на щастието или алое.

Инфографика на PEPCO: Интересни идеи за подарък за приятелка

Подарък за пътешественичка

За тези, които жадуват за емоции, е най-добре да изберете практични подаръци или такива, които ще запечатат незабравими моменти от пътуването. Можете да изберете персонализирана туристическа раница, в която ще се съхранява всичко необходимо за пътуването. Такава раница трябва да е удобна, подходяща за ръста и теглото и водоустойчива - особено, ако приятелката Ви е любителка на дивото пътуване.

От друга страна, за градския туризъм идеален подарък е елегантен куфар на колелца. Уверете се, че сте избрали оптималния размер, т.е. такъв, който се признава от авиокомпанията. Колелата трябва да се въртят във всяка посока, а дръжката да може да се регулира. Това е подарък, който е не само функционален, но и естетически издържан и ще улесни всяко пътуване в чужбина.

Любителката на пътуванията ще оцени аналогов фотоапарат или миниатюрен цифров апарат с възможност за незабавно отпечатване на снимки. Подобна джаджа е незаменим спътник за заснемане на специални моменти по време на пътуване. Не заема много място в куфара и позволява да се запазят незабравимите моменти, без да се налага да посягате към разсейващ смартфон.

Подарък за красота и релаксация

Две приятелки пият топли напитки навън през зимата

Искате да подарите на приятелката си момент (или дори много моменти!) на удоволствие? Отлична идея е козметиката. Този подарък за приятелка ще обогати домашната ѝ тоалетка и ще ѝ позволи да открие съвсем нови продукти, формули и покрития. Когато избирате, вземете предвид типа на кожата, тена и индивидуалните предпочитания по отношение на текстурата или аромата, за да може използването им да бъде истинско удоволствие.

Ваучер за релаксиращ масаж за двама или съвместно посещение на СПА център е идеалната възможност да прекарате време заедно и да възстановите тялото и ума си. Такъв подарък може да бъде творчески описан и поставен в елегантен плик, прикрепен към букет цветя.

Струва си да заложите и на класиката, т.е. на парфюми, чийто аромат винаги ще бъде свързван с Вас от любимия човек. Изберете този подарък, ако знаете добре какви ароматни нотки харесва Вашата приятелка - флорални, ориенталски, цитрусови, дървесни или шипрови? Направете добро проучване, тъй като неподходящият аромат може да се окаже завинаги заключен в дълбините на нейната тоалетка.