Най-подходящите подаръци, за жени, които обичат да творят

Най-добрият подарък за жена често не е лесен за избор, защото искате да я изненадате с нещо красиво и незабравимо. Разглеждайки всички възможни варианти, обръщате внимание на това, което може да предизвика усмивка и възхищение. Дамите, които обичат да творят са деликатни натури и биха оценила както подаръка, така и жеста, че сте помислите за техните хобита и интереси.

Разбира се най-лесният вариант е ако вече знаете с какво обичат да се занимават в свободното си време, но може да отправите и предизвикателство подтиквайки ги към нещо ново.

Има няколко варианта за подаръци, които обезателно ще бъдат оценени и одобрени от всеки, който обича да твори красота със собствените си ръце:

1.Картини рисуване по номера - този подарък може да се превърне в светъл начин за прекарване на свободното време, както и в отличен аксесоар за дома или вилата. Творчеството за представителките на нежния пол е вид арттерапия. Рисуването отпуска и помага човек да се потопи в един свят на магия и мистерия. Когато пазарувате за момиче, което да рисува по номера, първото нещо, което ви препоръчваме, е да изберете композиции с изображения на букети. Розите, лалетата, маковете, маргаритките, божурите ще зарадват дамата с красотата си и ще останат дълготраен спомен и усмивка. Когато избирате картина по номера за жена, опитайте се да направите избора си въз основа на нейните интереси, предпочитания и любими цветове. Освен това изборът може да се ръководи от познанията за основите на човешкото цветоусещане. Успокояващите цветове са зелено и синьо, а вдъхновяващите и наситени цветове са червено, жълто и оранжево.

Ако дамата е любителка на природата можете да изберете подходящ ландшафт, който да носи топлина, хармония и спокойствие. Цветни поляни, величествени планини, приканващи езера, ще стоплят душата и ще заемат почетно място на някоя от стените на апартамента и. Зарадвайте половинката си, сестра си, приятелката си или майка си с шедьовър, който ще се асоциира с комфорт и уют, както и ще донесе часове наред полезно удоволствие.

Най-подходящите подаръци, за жени, които обичат да творят

2. Диамантени гоблени - представлява изработване на цветни картини с акрилни кристали по схеми подобни на тези за бродиране с кръстат бод. За разлика от бродерията, при която трябва стриктно да се спазва размерът и посоката на шева, този вид изкуство изисква само постоянство и време, защото кристалите са със строго еднакъв размер и просто трябва да се поставят един до друг. Комплекта съдържа всичко необходимо и любимата жена само ще трябва да го отвори и да започне да реди малките диамантчера. Заниманието е увличащо, понижава стреса и създава чувство за удволетворение и ред.

Крайният резултат е леко пикселована картина, но тя се отличава с диамантен блясък, от тук идва и името на самото изкуство - използваните кристали блестят и искрят като истински скъпоценни камъни.
Ако жената, която желаете да зарадвате не се е занимавала до момента с тази творческа дейност е добре да и подарите диамантен гоблен с кръгли диаманти /гоблените се предлагат в различни размери и с кръгли или квадратни диамантчета по избор/. Добре е първият направен гоблен да е с кръгли диаманти, защото се редят по-лесно. Насочете се към по-малък размер картина с едро и ясно изображение за отличен краен резултат. Ако пък знаете, че дамата, която искате да зарадвате вече е почитателка на това изкуство е добре да подпитате деликатно с какви камъчета предпочита да реди диамантените си гоблени.

3. Гоблени с конци – макар да ви се вижда поостаряло това занимание е успокоението и страстното хоби на много дами. Веднъж потопили се в това успокояващо занимание те остават негови ревностни последователки. Добре е пак да сте наясно дали дамата, която планирате да зарадвате обича да шие по схема или по щампа. Ако е невъзможно да получите тази информация то се насочете към гоблен по схема. Изберете класическа картина или красиви цветя, съобразявайки се с особеностите и предпочитанията на жената, за когото е предназначен.

4. Рисуване на мандала – подобен комплект има медитативна и самопознаваща се функция. Спомага за концентрацията и вътрешния баланс. Рисуването на мандали стимулира развитието на дясното полукълбо, което според психолозите е свързано в творческото мислене и въображението, докато ние основно използваме лявото си полукълбо, което е активно при четене, смятане, писане и отговаря за логиката. Именно активирането на дясното полукълбо води до желаното успокоение. Човек става цялостен и креативен. Цветовете в мандалата имат ключово значение. Например златното активира самосъзнанието и самоусъвършенстването. Розовото е свързано с романтиката. Червеното енергизира и дава емоция. Зеленото дава увереност, а синьото стремеж към свобода. Тъмните нюанси спомагат за навлизане навътре в себе си.

Вероятно има и други креативни неща, с които можете да изненадата и зарадвате любимата жена. Просто следвайте интицията си и желанието си да доставите удоволствие. А творците са деликатни хора – така или иначе ще усетят стремежа ви към тях и ще оценят подаръка.