Рецепти за неустоимото кафе "Лаваца"

* Топлина през студените зимни дни

Радинела Гелева

През студените зимни дни се нуждаем от повече топлина, а какво по-добро от горещо ароматно кафе. У дома или на път, кoфеиновата напитка е неизменна част от старта на деня за много хора.

Лаваца

“Peppermint Mocha” е идеалната сезонна напитка, която се приготвя с добре изпечените зърна на кафе „Лаваца“. Използвайте “Lavazza Espresso Italian”, защото дълго изпечените кафеени зърна му придават отличителния италиански вкус на еспресо.

Лаваца

За направата на така любимата напитка през студените дни ще са необходими сироп от черен шоколад, сироп от мента, мляко и разбира се “Lavazza Espesso Italian”. Необходимо е млякото да бъде добре разпенено, след което трябва да се добави сиропа от черен шоколад, последван от този от мента. Изсипва се отгоре свареното “Lavazza Espresso Italian” и се завършва с пяната от млякото, която се  добавя на тънка струя.

Лаваца

Друга подходяща напитка за дома, офиса или на път е класическото капучино, което може да бъде променено само с добавянето на няколко капки сироп от джинджифил, портокал, карамел или кокос. Може би най-добрата комбинация е капучино с карамел. За нея са  необходими двойно кафе „Лаваца“, сироп от карамел, мляко, както и ванилов сироп. Млякото трябва да бъде разпенено добре, за да се получи изумителният вкус на капучино „Лаваца“. Смесват се карамеленият и ваниловият сироп, заедно с двойното кафе. Прибавя се млякото. За разнообразие може да се  декорира с пяна и малко карамелен сироп. С тези лесни стъпки всеки любител на кафето, може да си направи домашно капучино с карамел с неповторимия вкус на кафе „Лаваца“.

Снимки:

1. Капучино „Лаваца

Фото: lavazza.com

2. Peppermint Mocha

Фото: lavazza.com

3.  Капучино с карамел

Фото: lavazza.us