Каква марка бебешка количка да изберем, съвети от Baby.bg

Покупката на детска количка е сред първите неща, които правим още преди бебето да се е появило на бял свят. Изборът на удобно и функционално превозно средство е важен и решаващ за комфорта на малкото човече и неговите родителите през следващите 2 години. Когато дойде време да заложим на конкретен модел, е нужно да проучим пазара и да разберем кои са най-качествените решения и популярни марки. Във всеки един онлайн магазин са налични както евтини, така и луксозни видове бебешки колички за момичета и момчета, от които трябва да купим една единствена. 

Бебешка количка

Как да изберем бебешка количка

Със сигурност не е никак лесно на направим това… Разнообразието от бебешки модели е главозамайващо, а това е едновременно от полза, но е и трудност за всеки един родител, който желае най-доброто за своето дете. Преди да инвестираме определена сума пари в детско пособие от този вид, трябва да уточним какви функционалности бихме желали да притежава, както и какъв да е нейният дизайн. По-важните акценти в случая са: 

  • Предназначението – за новородено, лятна, комбинирана, за близнаци (двойни), за породени и с кош за кола. Колкото повече опции включва моделът, толкова повече ще са удобствата за вас;

  • Маневреност – градските условия не винаги са много добри, а майките трябва да се борят с всевъзможни препятствия по време на разходката с бебето. Това поставя едно много важно условие при избора на бебешка количка – тя да бъде маневрена и лесна за управление. За препоръчване е да е с максимално ниско тегло;

  • Безопасност за бебето и комфорт за родителя – дизайнът на детското превозно средство е нужно да включва всички необходими аксесоари и предпазни колани, за да сте спокойни, че мъничето няма да се изплъзне от детската количка по време на возене – за целта е препоръчително да има 5-точкови колани. 

Регулирането на седалката и възможността за сваляне на тапицерията са също сред опциите, които е добре да присъстват. Това ще ви даде възможност да се грижите и за хигиената на бебешката “кола”, която ще използвате всекидневно и то по няколко пъти. Препоръчително е да има още по-голяма козирка или чадър, допълнителна чаша за напитки за родителя, голям багажник, който да побере достатъчно неща. 

Какви видове има 

Огромната селекция от детски превозни средства е добра причина да направим едно кратко обобщение на водещите марки и техните колекции от модели, така че всеки един потребител да не губи време в намирането на подходящо решение. Ето как изглежда тя: 

Бебешки и детски колички

Серии

Марка Mutsy 

Nio Standard Adventure, Evo UN Standard, Evo Farmer Stone, i2 Urban Nomad и др.

Lorelly

Patrizia, Storm set, Sena, Boston, Alexa set и др. 

Cangaroo

Ellada, Mira, Noble 3 in 1, Luxor, Paris и др. 

Cosatto 

Wowee, Woosh, Cosatto Giggle и др. 

Всяка марка и серия детски колички притежава определени параметри, които е добре да вземете под внимание, когато сте на път да купите модел от ниския или високия ценови клас.