Как да изберете завивка с гъши пух

Хубавата завивка е инвестиция, а качествените завивки с естествен патешки ли гъши пух и пера издържат над 10 години. Да се сгушиш в мека, пухкава завивка в някоя хладна вечер е страхотно! Но как да изберете своята завивка с патешки ли гъши пух? По-долу ви предлагаме да се запознаете с характеристиките на завивките с гъши и патешки пух. Препоръчваме ви да си изберете завивки с естествен пух, защото те регулират телесната температура, отвеждат ненужната влага и ви осигуряват качествен сън.

Български завивки с пух

На английски думата за олекотена завивка “duvet” произлиза от норвежката дума за пух “dunn”. Французите започнали да я използват и постепенно тя останала нарицателно за завивка, пълна с пух.

Как да изберете завивка с пух

Как да установите качеството на пуха

Различното качество на пуха и неговите техническите характеристики могат да бъдат трудни за разбиране, ако не сте експерт. Поради тази причина бихме искали да Ви обясним някои от най-основните технически характеристики заедно с експертите от Down Creators - специалисти в производството на висококачествен европейски пух. Компанията е основана преди около 15 години с основна цел да се превърне в европейски център за компетентност в обработката на пух и пера, чрез инвестиция в нови технологии.

Как да установите качеството на пуха

Вижте как да определите качеството на завивките и възглавниците с пух, които купувате:

Сила на запълване/Fill Power

Силата на запълване е най-важният индикатор, когато избирате завивка с гъши пух или патешки пух. Тя Ви показва колко е обемният капацитет за определено количество пух. Колкото по-висока е силата на запълване, толкова повече обем ще заема пуха в завивката.

По принцип силата на запълване може да варира от 300 унции (cuin) за пълнеж от перца до 900 унции за пълнеж от най-висококачествения гъши пух.

Как да установите качеството на пуха

Мътност/Turbidity

Мътността определя чистотата на пуха и перцата (количеството органичен прах, което присъства). Европейските норми изискват минимум 350мм мътност, докато добре почистеният пух започва от 550мм до 1000мм. Всички пълнежи от пух, използвани за продукти EdenDown са с гарантирана мътност от 1000мм!

Как да установите качеството на пуха

Всички перца и пух, използвани за продукти EdenDown, са от патици и гъски, които се отглеждат при стриктно спазване на хуманното отношение към животните и в съответствие с европейската норма EN 12934.

Защо да си купите завивка с пух

Пухът е един от най-фините и висококачествени естествени изолатори. Поради специфичната си структура и изолационни характеристики, пухът позволява на патиците и гъските да оцелеят при климатични условия от +50°C до -50 °C. Никое друго животно на света не може да оцелее в такива екстремни условия, освен няколкото водоплаващи птици, които използват пуха си като естествен изолатор. Именно тази способност, за регулиране на температурата и влажността, прави пухеният пълнеж така специален и предпочитан материал за пълноценен и здравословен сън. Със своето високо съотношение на обем спрямо тегло и екстремната си пухкавост, спането с естествена пухена завивка те кара да се чувстваш като ангел, спящ върху късче облак. Завивките с пух са луксозен продукт за вашата спалня с дълготрайна употреба! Една завивка от пух може да бъде използване средно 10 години. Трайността на синтетичните завивки е едва до 3 години!

Как да изберете завивка с пух

Зимна завивка с пух

Зимни завивки EdenDown са обозначени с индекс 6 от 7 по скалата за топлина и са с плътност на пълнежа 250гр./м2. Завивки EdenDown ще Ви топлят през студените зимни нощи и са идеални за стайна температура под 18°C и за по-зиморничавите от Вас.

Целогодишна завивка с пух

С целогодишни завивки с пух EdenDown ще получите перфектния баланс между топлина и комфорт, това ги прави подходящи за употреба през цялата година. В зависимост от качеството на пуха и теглото на пълнежа, тези завивки са обозначени с индекс между 3 и 5 по скалата за топлина. Целогодишните завивки с пух са подходящи за стайна температура между 18 - 22°C и умерен климат.

Лятна завивка с пух

Леки и комфортни, летни завивки с пух EdenDown са с пълнеж от 65 до 100гр./м2. По-ниското тегло на пълнежа Ви топли, като регулира Вашата телесна температура, без да прегрявате. Летни завивки EdenDown са идеални за стайна температура над 22°C и за хора, на които им е твърде топло през нощта.

Каква е разликата между гъшия и патешкия пух

Каква е разликата между гъшия и патешкия пух

Гъшият пух е по-обемист и по-издръжлив от патешкия. Затова завивките с пълнеж от 100% гъши пух и пера са много качествени и са по-скъпи. Гъските са по-големи птици от патиците, а големите пера предлагат повече изолационни качества и са суровина с най-добро качество. Но като цяло всички завивки с естествен пух са с отлично качество и пухът, независимо дали е гъши или патешки, придава мекота на завивката или възглавницата.

Как да изберете подходящата за вас завивка с пух

В зависимост от телесната Ви температура, сезона и стайната температура, различен тип завивка би била по-подходяща за вас. Два основни критерия могат да бъдат взети предвид, когато избирате своята завивка - качеството на пухения пълнеж (каква е силата на запълване и колко процента е съдържанието на пуха спрямо перцата) и теглото на пълнежа на завивката. Колкото по-висока е силата на запълване и процентът на пух, толкова по-добри са изолационни свойства на продукта, и Вие сте по-затоплени. Съответно, колкото по-голямо е теглото на пълнежа, толкова по-топла е завивката.

Как да изберете подходящата за вас завивка с пух

Всички завивки EdenDown са от 100% естествени материали, както отвътре, така и отвън! За външния плат, се използва 100% перкал памук с 91 нишки / см2. Този специален памук предпазва фините пухкави фибри да напускат завивката Ви, като по този начин Ви осигуряват перфектните условия за пълноценен сън.

Завивки EdenDown Ви осигуряват двойна защита срещу акарите. Плътно изтъканият памук, който се използва, не само предпазва пухкавите фибри да напуснат Вашата завивка, но и действа като бариера, която блокира навлизането на прахови акари в завивката или възглавницата Ви и предотвратява натрупване на прах в тях. Също така всички завивки и възглавници Eden Down са подходящи за пране в перална машина до 60°С. Това ефективно премахва всички прахови акари, които биха се задържали върху повърхността на Вашите спални продукти.

Всички продукти за спално бельо EdenDown могат да се перат в перална машина до 60° C и могат да се сушат в сушилня, спазвайки предоставените инструкции за поддръжка. Специализираното химическо почистване е позволено. Продуктите от пух и перца не трябва да се гладят и третират с избелващи препарати.

Как да изберете завивка с пух

Всички продукти EdenDown са произведени в България, използвайки единствено европейски пух и пера от най-високо качество. Всички перца и пух, използвани от Down Creators са обработени и сортирани в тяхното собствено преработвателно предприятие, след което качеството на всеки параметър е строго контролирано от висококвалифицираният персонал в тяхната лаборатория. По този начин получавате гаранция, че всеки продукт е с обещаното от производителя качество!

Защо да купите завивка с патешки или гъши пух от електронния магазин на Fashion.bg

Може би сте виждали завивки с гъши пух в Икеа, Кауфланд или Юск (Jysk), но сте се поколебали да си купите по една или друга причина. Fashion.bg е представител директно на завода производител Down Creators, който се намира в България. Предлагаме пълната гама продукти и винаги можете да ни се обадите, ако търсите повече информация за даден продукт. Ако желаете да направите поръчка от няколко продукта, можем да ви направим отстъпка от цената. Мисията на Fashion.bg е да подкрепя българската мода и качествените продукти, произведени в България. Вижте всички завивки с гъши пух и изберете най-подходящата за вас.