Как дамската раница завладя улиците и подиумите за младежка мода

Не е задължително да сте моден дизайнер, за да правите успешни съчетания между дрехите в гардероба си с обувките, дамската раница или чанта и бижуто. Почти всяка млада жена се справя завидно добре в това изкуство да изглежда прелестна и неустоима. Може би изключение от това правило е обичаната от всички съвременни поколения актриса Дженифър Анистън. Ето нещо любопитно, което научихме скоро за нея.

Дженифър Анистън призна пред журналисти, че има сериозна нужда от веща помощ, когато трябва да излиза и дойде момента за избор на небрежни дрехи за излизане сутрин или на тоалет при по-официална среща. Освен това, каза да не очакваме от нея поредната модна линия с луксозни маркови дрехи, аксесоари, обувки, дамски чанти и очила, защото просто няма необходимия усет за мода.

Дженифър Анистън

"Обичам дрехите да ми седят добре, но почти никога не знам точно какво да си облека и как да съчетая връхни дрехи с пуловер и панталон, обувки и раница или чанта. Признавам си официално, че имам съветници, които доста ми помагат при избора на всеки официален или ежедневен тоалет.", обясни тя. След това допълни нещо за нейната мания по парфюмите - "Затова пък винаги много обичам да съчетавам различни аромати на парфюми, за да ухая всеки път различно и уникално.

Една от традициите ни с моите приятелки е доста забавна, но оригинална. Всеки път, когато някоя от нас реши да се омъжва, ние се събираме заедно. Уговорката е всяка да закупи и да носи различни парфюми в дамската си чанта на официалното моминско парти. След това всички изсипваме по 1-2 капчици в едно празно шишенце и пожелаваме красиви момински и семейни пожелания на бъдещата булка. След дни тя ще носи творението ни в деня на своята сватба, а нашите пожелания ще обсипят кожата, тялото и косата й."

Дженифър Анистън

Като се замислим, на папарашки снимки Дженифър винаги носи дънки, кожено яке, олекотено яке и ежедневна чанта или дамска раница. Явно са я научили, че тази успешна класическа комбинацията макар и малко изтъркана и скучна, със сигурност няма да бъде грешна.

Ето с този пример искахме да ви покажем, че една дамска чанта, официална или ежедневна и дори практичната дамска раница са естетичен продукт на модата, който ще ви преобрази но неузнаваемост.

И не си мислете, че е задължително винаги да носите своята официална или ежедневна чанта по традиционния начин, т.е. с презрамките за раменете. Опитайте да експериментирате като носите своят аксесоар по начин, удобен конкретно на вас, или просто импровизирайте. В тази връзка трябва да кажем, че модерните дамски раници с дръжки за носене в ръка и презрамки за гръб станаха изключително популярни през последните години.

Дамска раница

Защо да изберете дамска раница пред класическата чанта
Едно от основните достойнства на дамските кожени раници е, че освобождават напълно ръцете на своите приносителки. Така имате удобството да правите десетки неща навън, в градския транспорт, в парка с приятели или на път до офиса. Можете да разговаряте по телефона и едновременно с това да държите детето си за ръка. Може да пазарувате и плащате, а после да приберете спокойно всички покупки в раницата.

Дамска раница

Друго предимство на дамската раница е факта, че цялата тежест се поема едновременно от рамото и гърба. Знаете, че по тежките ежедневни чанти тип торба за носене през рамо натоварват само едната ви половина, което е доста изморително.

Дамска раница

Не на последно място трябва да кажем, че модерните и евтини дамски раници от кожа или текстил създават по-младежко и небрежно излъчване. Ако искате да изглеждате градски секси или просто тийнейджъра във вас не си е тръгвал никога, то модерните една раница за гръб, ушита от кожа и със здрави дръжки е именно във вашия стил.
Като заговорихме за удобство, трябва да отбележим че раниците са най-практичното модно творение. Всяка организирана млада жена може да се наслади на вътрешни отделения, отворени джобове и закрити с цип участъци за съхранение на своите вещи. В подобна дамска чанта раница 2 в 1 може да поберете малък лаптоп, документи за офиса и лични документи. На удобно но защитено място може да държите своя телефон. За най-лесен достъп до портфейла си може да разчитате на външен джоб с цип и катинарче. В друго отделение може да сложите козметика и други женски принадлежности.

Дамска раница

В няколко изречения успяхме да обобщим ползата от практичните женски раници, които станаха търсени, както от градските момичета, така и много популярни сред стайлинга на звездите от Холивуд.

Източник: https://bagsline.bg