Топ 10 идеи от къде да си купим евтини дрехи

Всички обичаме да купуваме дрехи и да се радваме на новите си придобивки. Разбира се, като всяко нещо на пазара, и те си имат цена. От изборите, които правим всеки ден за нашия шопинг, зависи каква ще е тя. Можем да се насочим към популярни марки, които имат онлайн каталог като Декатлон или да разгледаме малките магазини в квартала – възможностите са много. Как обаче да спестим пари, когато пазаруваме? Ето няколко идеи и тънкости.

Дрехи

  • Пролетни и есенни намаления

Те са най-добрата възможност за шопинг с намаления. Пролет и есен много магазини правят голям процент намаления, за да освободят място по рафтовете за стоката за новия сезон. Е, пак зависи в какъв ценови диапазон са стоките по магазините, но обикновено намаленията са много добри. Това е моментът да се снабдите с дамски, мъжки, детски дрехи и обувки. Вярно, че промоциите са за стоки от сезон, който приключва, но пък ще сте готови за следващия, когато дойде. Един минус на тези намаления е, че се правят за останала стока, тоест, може да няма наличност от всички номера и модели или да не намерите нещо по Ваш вкус.

  • Намаления в магазините

Някои магазини правят намаления и без да чакат смяна на сезоните. Това може да е част от политиката на фирмата и да е с цел привличане на нови клиенти, може да е с цел да се сменя стоката, която се продава, или магазинът да е в ликвидация. Каквато и да е причината, в този случай пак имате достъп до по-евтини дрехи. Добре е да следите любимите си магазини в града, в който живеете, за да може, ако и когато има намаления, да разберете и да се възползвате.

  • Брошури с намаления

Можем да пазаруваме дрехи в популярни вериги магазини като Lidl. Lidl излиза с нова брошура всяка седмица, където можем да видим актуалните намаления. В такива добре заредени супермаркети можем да комбинираме пазаруването на по-евтини дрехи и с други намалени продукти. Този вариант е удобен за хора с ограничено свободно време, което до някъде компенсира ограничения избор от такъв тип артикули. За повече информация вижте лидл брошура нова и магазин декатлон каталог.

  • Евтини дрехи втора ръка

Дали ще търсите онлайн или в магазините из вашия град, те са доста подценявана опция. Съвременните магазини за дрехи втора употреба често имат и нови стоки, с етикет, предлагат голямо разнообразие – за деца, мъже, жени, включително бременни, а цените са доста под тези на новите стоки. Там също се правят намаления. Обикновено цената е на килограм и е различна за всеки ден от седмицата. В такива магазини можете със сигурност да намерите и избор от евтини маркови дрехи втора ръка, някои от които ще са и нови, неизползвани, с етикетите.

  • Интернет сайтове

Много магазини и фирми за конфекция имат сайтове, където също периодично пускат намаления. Ако много харесвате дадена марка, но нямате възможност да си позволите да си купите от там дрехи, просто следете сайта за намаления, ако не виждате такива. Въпрос само на време е. Също можете да проверите дали съответният магазин има фейсбук страница и ако има, да я харесате. Много марки дрехи имат и там публикуват промоции, намаления и снимки на нови артикули. Това е един удобен начин да получавате редовно информация за предложенията на даден магазин, без специално да се налага да отваряте сайта и да проверявате за намаления. Ако решите да комбинирате пазаруване от сайт с приятелка, можете да спестите и от доставка, като поръчате заедно от там дрехи и си я поделите.

  • Градските пазари

Там обикновено могат да се намерят китайски стоки, които са евтини. Ако търсите качествена реплика или конкретен вид дреха, без да държите на марка, градските пазари може и да Ви свършат работа. Разгледайте и преценете. Дори и да търсите дреха в сезона, за който Ви е необходима, най-вероятно ще намерите добри цени и ще спестите пари, от колкото ако тръгнете да пазарувате в големите молове или магазини в центъра на града.

  • Малките градчета

Определено за хората, живеещи в по-малките населени места, цените на дрехите ще са по-ниски. В много от тях безработицата е доста по-висока спрямо средната за страната и разбира се, местните магазини трябва да отчитат занижената покупателна способност на населението там, ако искат да имат оборот и печалба. Ако живеете в голям град, помислете за Ваши познати, които са в малките селища и ги разпитайте какви са цените там. Напълно възможно е да се окаже, че пазаруването на дрехи, които са нужни за Вашето семейство, ще излезе в пъти по-евтино, ако закупите наведнъж всичко необходимо от някое малко селище.

  • Намаленията по морето

В края на летния сезон почти всички магазини за дрехи по морето затварят. Това е много удачен момент за нови придобивки, и то на доста порядъчни цени. Септември и октомври, когато туристите силно намалеят, магазините започват да правят големи намаления, за да разчистят останалата натрупана стока. По морето също можете да намерите евтини дрехи, включително и втора употреба. За целта обаче е нужно да се разходите из курорта, в който сте на почивка, за да ги намерите. Освен всичко друго, почивките през септември в България са удобни, защото са доста по-евтини, а дните са слънчеви и все още подходящи за плаж, така че можете да комбинирате полезното с приятното.

  • Международни сайтове

В нашето забързано ежедневие много хора вече търсят дрехи онлайн, за да спестят време. Изключително изгодни артикули могат да бъдат намерени в www.aliexpress.com, www.ebay.com, www.ebay.co.uk и не само. Можете да потърсите и шопинг приложения за смартфони, където също да намерите дрехи на по-ниски цени.

  • Кешбек (пари обратно)

Кой не иска да му връщат пари в брой обратно, когато пазарува? Все по-модерни и популярни стават и вариантите за кешбек. Много фирми предлагат дигитални или физически карти за намаления при пазаруване. Удобни са, защото при тях след покупка част от парите от нея (определен процент) се връща по вашата карта и я получавате в брой. Такива карти са безплатни, а процентът от стойността на покупката, който получавате обратно, идва от продавача. Можете да се регистрирате тук.

И още последен съвет като допълнение на нашия топ 10:

  • Повишете стандарта си на живот

Днес живеем във време, което предоставя огромен избор от възможности, ние сме в информационната епоха, ерата на криптовалутите и малкия бизнес от дома, подходящ за майки с малки деца. Как да направим своя избор за подходящ източник на допълнителни доходи успешно и да се предпазим от измами – очаквайте скоро в нашия портал!

И така, това са нашите топ 10 идеи за пазаруване на евтини дрехи и дрехи с намаления в магазини и онлайн. Знаете ли други? Споделете ни в коментар!