Модна търсачка обяви най-популярните марки за 2018 година

Модната платформа Lyst, където потребителите търсят любими продукти на световни марки, обяви най-популярните марки и техните топ продукти за 2018 година.

Lyst Index е тримесечна класация на най-горещите марки и продукти на модата. За да компилирате резултатите, глобалната платформа за търсене на мода Lyst анализира поведението на онлайн пазаруването на повече от 5 милиона купувачи на месец, търсейки, преглеждайки и купувайки артикули в над 12 000 онлайн магазини.

Формулата отчита глобалните данни за търсене на Google и Lyst, статистически данни за ангажиментите, процентите на реализация и продажбите в световен мащаб за период от 3 месеца.

Gucci е на чело на класацията. Между октомври и декември повече от 6 милиона клиенти са търсили чанти, колани или обувки от тази марка. Най-желаният продукт сред жените през четвъртото тримесечие на 2018 г. е Gucci Soho Disco Bag. Второто и третото място в класацията са Off-White и Balenciaga. На четвърто място е Moncler, а заслуга за това има брандираното яке, което се превърна в еднo от най-популярните мъжки и женски продукти. Останалите марки в топ 10 са: Fendi, Versace, Stone Island, Vetements, Valentino и Burberry.

Освен най-популярните марки, Lyst представя списък и на най-предпочитаните продукти:
- Жените купуват: в допълнение към якетата Moncler и чантите Gucci) са и коланът с логото на Gucci, маратонки Veja V10(Меган Маркъл бе забелязана с тях), маратонките с вериги на Versace, обувките Ugg Fluff Yeah, обувките Balenciaga Speed, ботите Dr. Martens Jadon, маратонките Fila Ray и чантата с монограмата на Saint Laurent.

Модна търсачка обяви най-популярните марки за 2018 година

- Мъжете купуват (предимно спортни обувки): Nike Air Force 1 '07 LV8 Utility Volt маратонките, The North Face Nuptse якето, Patagonia Men's Classic Retro-X, пуловерът с монограмата на Givenchy, халатът на Versace, висококачествените маратонки от сътрудничеството на Converse и Off-White и маратонките Puma RS-X Reinvention.

Модна търсачка обяви най-популярните марки за 2018 година