Новите, модерни куфари и как да се усъвършенствате в изкуството да пътувате със стил

"Заминаваме…" си остава любимата култова дума за идния пролетно-летен сезон. И ако сте като 80% от българите, които залагат на добре планираните летни почивки и модерните ранни записвания, не ви остава нищо друго освен да се сдобиете с модерен, надежден и издържлив куфар, който да Ви следва неотлъчно към всички кътчета, където го отведете по земното кълбо. Ние Ви пожелаваме да са много. Ама наистина много.

Новите, модерни куфари и как да се усъвършенствате в изкуството да пътувате със стил

Вариантите за избор на куфар се свеждат най-общо казано до неговата големина и материал.

Големината, на която да се спрете, зависи от това за колко време пътувате обикновено и разбира се не на последно място от това от колко члена е семейството ви. Макар че сме забелязали обратната зависимост - например двама влюбени, пътуващи с два големи куфара и два ръчни, и семейство с две малки деца също пътуващи с два, а дори и с един куфар. Но принципа за куфар на човек си остава актуален в наши дни. Нашият съвет е да се спрете на среден вариант куфар, който обикновено е на оптимална цена, а останалите средства просто запазете за мястото, което ще посетите. Другото, на което ви съветваме да обърнете внимание като избирате своя куфар е да има възможност за екстра място. Това са допълнителните ципове, които разкриват от 1/3 до 2/3 от обема. Обикновено те се използват когато се връщате от дестинацията, за да поберете всички подаръци и вещи, които сте взели за спомен от мястото. Това винаги се случва, така че заложете на такъв модел, който можете да разширите допълнително.

За материала на куфара обикновено сте изправени пред избора дали да е твърд или да е мек, т.е текстилен. Повечето нови и модерни куфари са с твърда обвивка, която бива изработена от няколко материала. Куфарите с поликарбонотова обвивка са най-леки, най-устойчиви, но и най-скъпи. Следват ги пластмасовите и полипропиленовите, които са най-тежки и най-неустойчиви и най-евтини от всички твърди куфари. Ако се спрете на твърд куфар плюсът е това, че е почти невъзможно нещо от багажа ви да се счупи. Дрехите са идеално подредени и почти няма нужда от допълнително гладене. Минусът им е че нямат външни допълнителни джобове като меките, в които можете да поберете таблет, лаптоп и др. Мястото, което имате е фиксирано, т.е не разполагат с допълнителни ципове за екстра място. И не на последно място времето, в което ще го ползвате. Те са по-податливи на счупване при нерегламентираните подмятания по летищата, които са неизменни след като чекирате багажа.

В другата страна са меките куфари, които са текстилни. Обикновено те са с допълнителни джобове, ципове за освобождаване на повече пространство за багажа и изработени от устойчиви на износване текстилни материали. Още един плюс в тази графа на меките куфари идва и от факта, че те са по-подходящи за салонен или ръчен багаж, тъй като лесно се побират и могат да влязат в кутията над главата ви, дори да надвишават с няколко см. Същото е и с железните очертания, в които трябва да премерите на летището дали отговарят на стандарта. Меката материя е по-гъвкава от твърдата, чиито параметри са абсолютна константа и понякога могат да ни изиграят лоша шега и да се наложи да доплатим за по-голям багаж.

С колко колелца да избера? Ето тук, ако сте начинаещи туристи веднага бихте заложили на модерните куфари с четири колела. Да, красиви са, удобни за дърпане почти без усилия, но имат и своите минуси. А те са, че са подходящи за напълно гладки повърхности. Не забравяйте, че имате терени за преминаване преди и след летището, които в повечето случаи са далеч от гладките повърхности. Друг минус, който ние в практиката си сме забелязали е, че леките четири колелца, които се движат на вдъхновяващите 360 градуса при най-малкия наклон потеглят от само себе си. И ако се придвижвате с превозно средство след летището или сте на терен с наклон, вашият куфар просто може да ви изостави. Моделите с две колелца изискват повече усилия при теглене, но пък си стоят до вас където и да ги оставите. И са подходящи за всякакви терени.

Днешната мода в куфарите е цял сегмент. Можете да си изберете ваша персонализирана обвивка за куфара. Някои марки куфари предлагат да си изберете любимите си цветове за колелца.

Новите, модерни куфари и как да се усъвършенствате в изкуството да пътувате със стил

Новите, модерни куфари и как да се усъвършенствате в изкуството да пътувате със стил

Вариациите на цветове и дизайни могат да бъдат лесно персонализирани според личния ви вкус. Всичко е възможно! Но ние ви съветваме да поставите на първо място издържливостта, а след това всички модни приумици. Ако разбира се, се надявате да навъртите с него почти толкова километри, колкото едно околосветско пътешествие.

За да ви разведрим след толкова много информация, изгледайте видеото по-долу. А ние си пожелаваме тези нови куфари, управлявани от телефона ни да станат по-масови в по-близко бъдеще. Това зависи разбира се от цената, която за момента е непосилна за нашите географски ширини.

И още пет куфара на бъдещето, които са със зашеметяващи функции, улеснявайки максимално вашето пътуване. Остава ни да очакваме да навлязат и на нашия пазар.

От къде да си купим качествен куфар за пътуване е често задаван въпрос в Гугъл. Ние ви съветваме да не се доверявате на близкия магазин за куфари в мола или пък на куфарите на промоция в големите вериги, които ви се струват много на сметка. Така почти винаги сметката не излиза. Не се чудете и се престрашете да си поръчате куфар он-лайн. Така вие получавате много модели за избор, търсите и получавате оптимална цена. Винаги можете като клиент да се възползвате от законовия 14 дневен срок, в който да подмените или върнете куфар, който не удовлетворява вашите изисквания и очаквания. Винаги можете да прегледате и тествате куфар още в момента на получаването му. Всичко това, за да сте сигурни, че ще бъдете правилно консултирани и ще изберете най-доброто на оптимална цена можете да получите, ако изберете куфарите, които предлагат нашите приятели от www.mbw.bg

Няколко пъти вече ползваме успешно техни продукти и сме впечатлени от бързината и качеството на обслужване, което предлага младият и амбициозен колектив на фирмата. При тях ще откриете голямо разнообразие от куфари за ръчен багаж, за малък салонен багаж, комплекти от куфари с различни големини, твърди и меки куфари на реномирани марки на ниски цени! Изобщо при www.mbw.bg ще откриете всичко необходимо за вашето пътуване. Доверете им се и те ще ви насочат към избора на точния модел за вас! Те са доказани професионалисти в търговията с маркови спортни стоки и аксесоари повече от десет години на пазара! И предлагат качество на достъпна цена!

Новите, модерни куфари и как да се усъвършенствате в изкуството да пътувате със стил

А след като купите куфара, дестинациите сами се подреждат....