Подарък за абитуриент -
Какво да купя?

Свилена Маринова

И тази година баловете идват с много шум, еуфория, прекрасни тоалети, първите в живота официални костюми и вратовръзки, шармантни прически, разтревожени майки, шокирани съседи, просълзени татковци, суета, красота и усещането за ново начало.


Подарък за абитуриент - Какво да купя?


Независимо дали сте роднина, приятел или познат ако сте поканен да бъдете гост на бал възниква сложната задача да изберете подарък. Да се избере подарък за абитуриент се оказва наистина сложно предизвикателство дори и за най-обиграните в пазаруването.

Отколешно и меродавно правило винаги е било дарът, по какъвто и да е повод, да се избира не просто по цената или да се отбие номера, а подаръкът да съхрани спомен, да предизвика приятна емоция, да има послание и да изразява отношението на подаряващия.



Подарък за абитуриент - Какво да купя?


Да избереш хубав подарък никога не е било лесна задача и затова според някой най-удачният е подарък е под формата на плик с пари. Идеята не е лоша, но за да оставите спомен и да създадете настроение в празничния ден е добре да подарите нещо макар и символично, заедно с парите. Истината е, че парите се изхарчват и спомен не остава, затова ето и няколко идеи за подарък за абитуриент.



Подарък за абитуриент - Какво да купя?


Злато или сребро
- подаряването на благороден метал е една отколешна българска традиция за всеки от важните житейски празници. Подаряването на бижу е вид вложение, на което младият човек може да се порадва, а в трудни времена да осребри като го продаде. Бижута от злато и сребро, авторски бижута, скъпоценни и полускъпоценни камъни, юбилейни банкови монети, златни пендари и други биха запазили стойността си във времето.



Подарък за абитуриент - Какво да купя?


Аксесоар
- други често подарявани подаръци на абитуриентските балове са аксесоари и вещи като бижута от неблагородни метали, часовник, портфейл, колан, игла за вратовръзка, бутониери /все пак имайте предвид, че вече почти няма ризи с нужда от тях/, чадър. Можете да подарите пътна чанта, сак или раница, с които можете да пожелаете много пътешествия и хубави изживявания.



Подарък за абитуриент - Какво да купя?


Парфюм или козметика
- наистина на пазара има страхотни парфюми в цялата ценова гама. Но с подаряването на скъп парфюм рискувате да не отгатнете вкуса на абитуриента и вместо да го зарадвате изръсвайки се със солидна сума, само да го разочаровате. Затова подарявайте козметика и парфюм само ако изрично познавате ароматите, които харесва баладжията.



Подарък за абитуриент - Какво да купя?


Техника
- може за бала да подарите лаптоп, таблет, mp плеър, флашка, фотоапарат, епилатор, фото-рамка или друга техника, която младият човек да си ползва в по нататъшния си живот. Подобен подарък е обвързан с по-голям бюджет и не забравяйте, че марката винаги е от значение за качеството на техниката. А добрата марка има и по-висока цена.



Подарък за абитуриент - Какво да купя?


Сувенир
- ако не познавате достатъчно вкуса на абитуриента или нямате представа, кое ще го зарадва може да заложите на традиционните подаръчета от сувенирните магазини. Можете да подарите статуетка, маска, кутия, албум, фото рамка и др. На пазара фактически има всевъзможни сувенири включително можете да подарите и звезда, която да връчите със сертификат.



Подарък за абитуриент - Какво да купя?


Изживяване - друг начин да направите подарък за бал, който ще зарадва абитуриента е да му подарите емоции и изживяване. Ваучер за пътуване, фото сесия, козметична или спа процедура, магически сеанс, прическа при ненадминат коафьор ще предизвикат емоция. Може да бъдете и по-смели и да подарите предплатен рафтинг, скок с бънджи или парашут, или друго екстремно изживяване, но рискувате да си навлечете гнева и неодобрението на родителите.


Подарък за абитуриент - Какво да купя?


Лични вещи
- ако абитуриента ви е достатъчно близък и сте наясно с нуждите и предпочитанията му може да му подарите и лични вещи като луксозна пижама, комплект чаршафи или завивки с гъши пух, халат, чехли, дрехи и др.


Надяваме се да сме ви помогнали в избора на подарък за бал и ви напомняме, че каквото и да изберете е важно да покажете вашето положително отношение и хубави пожелания към младия абитуриент. Не пропускайте да добавите към подаръка си картичка, в която закачливо или не да отправите своето послание. Подарите цвете - в саксия или букет, както на абитуриентката, така и на майка и. Ако подаряването на цветя не е по вкусът ви може да подарите букет от бонбони.


Подарък за абитуриент - Какво да купя?


Ако нямате средства да закупите каквото и да е хубава идея е и сами да направите нещо - в Интернет има много идеи. Важно е желанието и старанието да зарадвате абитуриента с интересен и оригинален подарък.