Диетите на 2015 година

През миналата година бяха модерни диети като полувегетарианство и такава, при която се консумира храната на пещерните хора. Ето кои ще бъдат най-популярните диети през тази година.

Диетите на 2015 година

1. 9-дневната диета - Първите три дни се яде само ориз, вторите три - пилешко или риба и последните три дни е ред на зеленчуците. По време на тази диета, тялото се изпълва с витаминен и минерален комплекс, който намалява обема на стомаха. Диетата е много ефективна в комбинация с упражнения. Масажът и хидротерапията са много добре допълнение към 9-дневната диета.

2. Диетата Ултима - Това е програма за максимално изчистване на мазнините при средно напреднали и напреднали трениращи с нисък процент подкожни мазнини, която е представена за пръв път през 1980 година от спортните консултанти Дан Дюкейн (1952-2000) и Майкъл Зумпано. Диетата е предназначена за хора с умерен процент телесни мазнини - не повече от 15% за мъже и под 20% за жени. Основава се на въглехидратна и калорийна ротация, за да се задейства кетогенезата.

3. Режимът 80/20 - базиран на теорията на икономиста Вилфредо Парето, според който в много области на живота, в това число и храненето, има само 20% полезни. Правилото тук е да се храним здравословно през 80% от времето си, а през останалите 20% да си позволяваме вредни храни.

4. Диетата със зелено кафе - предпочитана от много холивудски знаменитости. Смята се, че суровите кафени зърна са богати на хлорогенна киселина, която намалява мазнините, понижава кръвното налягане и регулира обмяната на вещества и нивото на кръвната захар.

БГНЕС