Йонна детоксикация

В човешкото тяло непрекъснато се натрупват отпадъчни вещества, наречени токсини. Такива вещества са тежките метали, частици оксидирани мазнини, разлагащи се белтъци, холестерол, пикочна и млечна киселини, мъртви клетки и различни химически вещества приемани с въздуха, водата и храната.

Силно киселинни, токсините разрушават тъканите, възпрепятстват нормалните функции на организма и изкривяват неговата биоенергетика. В токсичната среда се създават условия за бурно развитие на много бактерии, вируси, паразити и гъбички, които предизвикват множество здравословни проблеми.

За бързото извеждане на токсините и микроорганизмите се използва йонен детоксикатор. Пациентът потапя крака в топла солена вода, заедно с елекрод, който произвежда струи положително и отрицателно заредени йони (електрически заредени атоми), които нахлуват в цялото тяло през порите на краката, които са над 2000.

Йонна детоксикацияЙонна детоксикация

Попаднали в тялото, йоните по електрически път стимулират всички обменни и функционални процеси. Подобряват кислородния обмен, алкализират организма, като балансират неговото ph, активират имунната му система. Клетките на организма под въздействието на йоните преминават в активно състояние, в което започват активно да се освобождават от всички отпадъчни продукти, които попадат в междуклетъчното пространство. От там, токсините, мъртвите клетки, отпадъчните киселини и микропаразитите се привличат от електрическия потенциал на йоните, през порите на краката напускат тялото и полепват по електродите на апарата. Приоритетно организмът изхвърля токсините от най-силно токсимирания орган.

Цветът и съставът на отпадната смес след процедурата може да даде приблизителна информация за вида на изхвърлените токсини:
черен - отпадъци от черния дроб;
черни частици (люспи) - тежки метали;
кафяв - отпадъци от черен дроб, тютюнопушене;
тъмно зелен - отпадъци от жлъчен мехур;
оранжев - отпадъци от опорно-двигателния апарат;
червени частици (люспи) - отпадъци от кръвоносната система;
бяла пяна - отпадъци от лимфната система;
жълто-зелен - отпадъци от бъбреците, пикочните пътища, половата система.

За 15 терапии се освобождават до 75% от токсините в човешкото тяло. Изчистват се лимфната и кръвоносна системи от налепи и плаки, освобождават се нервната и костна системи от различни образувания. Премахват се ставните болки, натрупаните там пикочни киселини, утайките от бъбреците, пикочния и жлъчен мехур. Подобрява се имунитета и адаптивността на организма към външните фактори и стреса.

Йонна детоксикацияЙонна детоксикация

Препоръки и противопоказания за провеждане на йонна детоксикация

Йонната детоксикация може да бъде прилагана сред широк кръг ползватели, при всеки, за който не е противопоказна физикалната терапия.

Йонна детоксикация не се прилага в случаите:

* при лица ползващи пейсмейкър или други имплантирани медицински устройства, работещи с батерия;
* при лица с трансплантирани органи;
* при лица в постоперативен период;
* при лица с висока температура;
* при лица с остри възпалителни заболявания;
* при лица с кожни проблеми в областта на краката;
* при лица без чувствителност в областта на краката;
* при лица в неадекватно психическо състояние;
* при бременни и кърмещи жени;
* при деца под 8-годишна възраст.

Йонна детоксикация следва да се прилага с внимание в следните случаи:

* при лица с отклонение от нормалното кръвно налягане е желателно да се вземат необходимите мерки за контрол върху състоянието на ползвателя, тъй като йонната детоксификация понижава кръвното налягане;
* при лица с диабет е желателно да се вземат необходимите мерки за контрол върху състоянието на ползвателя, тъй като йонната детоксификация понижава нивото на кръвната захар;

Йонна детоксикацияЙонна детоксикация

Няма противопоказания, дори е препоръчително провеждане на йонна детоксикация в случаите:

* при лица, на които се провежда бъбречна диализа;
* при жени по време на месечния им цикъл;
* при лица употребяващи цигари и алкохол;
* при лица живеещи и работещи в силно замърсена и вредна околна среда;
* при лица, чието ежедневие е съпроводено със стрес.

Във всеки случай, когато съществуват съмнения относно прилагането на метода на йонна детоксикация, следва да се потърси лекарска консултация.

По време на процедурата се препоръчва приемането на минимум 500ml минерална вода.

Провеждането на процедури за йонна детоксикация е желателно да бъде съчетавано с допълнително приемане на витамини и минерали.

Внимание: Резултатът от това наблюдение в никакъв случай не може да има диагностична стойност и не може да замести извършването на лабораторни изследвания при диагностициране на заболявания!