Списание Перфекта - Професионалният избор за вашата красота

В новия брой:
Мадона – тайното оръжие
Подхранващият крем – меню за кожата
Грижа за шията
Магията на демаскирането
Anti-aging медицината – глобална концепция
Йога Мандала – да осъзнаеш ритъма в себе си
Бързото отслабване
Контрол на стреса
Мъжът – строен или дебеланко
Женските привички
Виртуалният роман
Винтидж мода

Мадона - Тайното оръжие

Мадона - Тайното оръжиеДори по време на развода си с Гай Ричи петдесетгодишната звезда изглеждаше прекрасно. Милиони жени завистливо гледаха снимките й и се питаха как е успяла да оформи такова безупречно тяло. Ето тайните.

Фитнес
Треньорът на певицата смята, че блестящата й форма е резултат на нейната мания по фитнеса. Тя прекарва в залата не по-малко от 2 часа на ден, а ако се снима в клип – цели 12 часа. Наистина, Гай Ричи някак си намекна, че ако тя губеше по-малко време за фитнес и повече за семейството, при тях нещата може би щяха да бъдат по-различни.

За да има стройни ръце, на всяка тренировка по 15-30 минути Мадона вдига гири с бясно темпо (100 пъти в минута). Такава интензивност при неголямо тегло дава бърз ефект. Поразява видът и на другите части на тялото й. Той се дължи основно на тренажорите, които тя много обича. Сред фаворитите й са Power-Plate (вибрираща платформа) и Cardio Wave, оформящ здраво седалище.

Йога до седмо изпотяване
След като пробва бокс, фехтовка, плуване, езда, лов със соколи и други “адреналинови” видове спорт, Мадона решава, че най-много й подхожда динамичната Аштанга йога. Това е занимание до седмо изпотяване – човек чувства вътрешна топлина, леко се изпотява, избавя се от токсините, а после чувства лекота и душевен подем.

Макробиотика
Близко до ума е, че певицата яде твърде малко. Тя пита “Откъде тогава има толко енергия у мен?”. Убедена е, че при ръст 154 cm всеки излишен половин килограм ще бъде забелязан. За себе си е избрала макробиотичната система на хранене, според която всички продукти се делят на две групи – едните носят мъжката енергия ян, другите – женската ин. Когато балансът на енергията в храната е спазен, хармонията в организма е гарантирана.

Мадона се придържа строго към тази система и ходи рядко в ресторанти, защото не е убедена, че там всички правила ще бъдат спазени. Ето едно нейно примерно дневно меню:
Закуска: каша с вода.
Обяд: кафяв ориз със зеленчуци.
Вечеря: супа с фиде от соево брашно.
Междинни хапвания: зелена салата и зеленчуци.

Месо и продукти от животински произход са забранени. Както и обработени полуфабрикати или приготвени на микровълнова печка храни.

Мис Ботокс
Мадона винаги открито е признавала, че си прави инжекции с ботокс и има гел в устните си. Неотдавна папараци запечатаха синина на едната й скула. Заговори се, че това е следа от пластична операция. Певицата пазеше мълчание, но ню-йоркският пластичен хирург Джулиус Набет предположи, че й е била направена популярната процедура Y lift. В бузите, челото, брадичката и скулите се вкарва за 20 минути филър на основата на хиалуроновата киселина. Овалът на лицето може да се моделира по желание. Мадона е направила лицето си сърцевидно, както е модерно сега.

Колкото до грима, то визажистката на певицата Джина Брук смята, че Мадона е една от най-естествените звезди в това отношение. Днес тя иска да изглежда натурално. Използва само молив за очи и блясък за устни. Основният залог за успех е здравата и гладка кожа. Сутрин, по примера на Грета Гарбо, певицата се измива с лед. А при важни излизания навън използва кислороден спрей, който има кратковременен, но потресаващ ефект.

Никакви бикини
На сцената певицата се появява в откровено облекло, но на плажа не сваля фланелката и дългите калци. Така се пази от слънцето. Първо, защото много й харесва да е бяла и си го признава: “Така ми отива!”. Второ, убедена е, че слънцето оставя следи – бръчки, които съвсем не са нужни.
Веднъж на всеки пет години Мадона напълно обновява имиджа си. Психолозите смятат, че смяната на имиджа и прераждането в нов образ е истинска подмладяваща процедура, която е полезна за всеки.

Радмила Попова
по сп. Здоровье