Овлажняващите съставки, от които имате нужда през есента

Зимата чука на вратата и кожата ни усеща последиците от това - твърде много влага и все по-рядко "дишаща" свеж въздух кожа. Животът на закрито тепърва започва, а с него започва и промяната в тялото ни. Не винаги овлажняващите лосиони са решението, в някои случаи могат дори да засилят проблема. Вместо да предотвратяват сухотата на кожата, те са причина за раздразнения. Затова уверете се, че кремовете и лосионите, които използвате съдържат поне някои от съставките, изброени по-долу.

Овлажняващите съставки, от които имате нужда през есента

1. Глицерин:
Често промяната в атмосферата причинява същото увреждане на кожата, както и стоенето на закрито в суха топлина. Глицеринът, със своята странна тенденция да "взема" цялата влага от въздуха и да я поставя върху кожата ви, всъщност е най-добрият вариант за есента - изключително ефективен и на добра цена. Най-добре го нанасяйте веднага след душ, за да се абсорбира от кожата по-ефективно. Повечето продукти с добро ниво на глицерин в съставките си са подходящи за есенна употреба.

2. Уреа(карбамид):
Уреата е както екфолираща съставка, така и овлажняваща. Чрез нанасянето й, вие премахвате мъртвите клетки по кожата и така тя навлиза по-дълбоко и овлажнява по-добре. Подходяща е за неравни участъци от тялото - като петите и лактите.

3. Серамиди:
Серамидите облекчават сърбежа по сухата и напукана кожа. Те работят денонощно, за да гарантират съдържанието на влага по тези места. Абсорбират се веднага и действат като естествена грижа за кожата.

4. Хиалуронова киселина:
Това е молекула, която обича да атакува фините линии. Тя е лакома за абсорбиране на вода и наистина запълва напуканата кожа. Въпреки това е доста скъпа съставка, която се използва умерено и често присъства само в по-ниски концентрации. Ако има тази съставка във вашата козметика, то определено сте защитени от изсъхване на кожата.

5. Вазелин:
Вазелинът е изключително гъста съставка, която създава защитен филм, задържащ влагата вътре и предотвратяващ природната загуба на вода от човешкото тяло. Той е доста мазен и трябва да се използва само върху открита кожа - ръце, лице. За по-големи резултати се препоръчва употребата му преди сън, за да може да действа през нощта.

6. Млечна киселина:
Сухите крака са огромен проблем през зимата. Млечната киселина е чудно лекарство за сухи крака, особено когато се използва като база, преди да използвате друг овлажнител. Между способността си да хидратира и ексфолира, тя е подходяща за всяка част от тялото, включително и кожата около гърдите.