Хромотерапия - терапия с цветове

Хромотерапия - терапия с цветове Почистването на кожата на лицето е изключително важно, но изисква постоянство и понякога не малка сума пари.

В козметичните салони се предлагат различни процедури за сияйна кожа. Ръчното почистване постепенно е заменено от машини, чиито серум, отивайки в дълбочина детоксикира, изкарва най-тежките замърсявания, най-засегнатите зони на лицето се почистват перфектно.

Пептидите се използват в борбата срещу застаряването. Те не трябва да проникват през мембраната на кожата, обясняват специалисти. Те дават лек импулс на мозъка, че тази зона на кожата е увредена и организмът сам подсилва функцията регенерация.

Една от най-популярните терапии сред съвременните жени е хромотерапията, която се основава на откритието, че всяка една клетка има памет и усеща, и реагира на цвят.

Хромотерапията не се изразява само в съзерцаване на определени цветове, носещи различно настроение, усещане и енергия. Смята се, че цветовете буквално могат да бъдат абсорбирани от кожата, като така да окажат влияние върху вътрешните органи в организма.

Значение на основните цветове върху здравето:
Червен – действа възбуждащо, подобрява кръвообръщението, повишава кръвното налягане, действа тонизиращо, подобрява настроението.
Син – има успокояващ и обезболяващ ефект, помага при бесъние, понижава кръвното налягане.
Жълт – подобрява умствената дейност, подобрява настроението, помага при депресивни състояния, стимулира творческата страна у човек.
Зелен – помага при стрес, подобрява сърдечната дейност, действа успокояващо.