Модни тенденции Пролет-Лято 2015:
Син мъжки костюм


Според Independent.co.uk и търговците от главните улици на големите британски градове, синьото ще е новото черно при официалното мъжко облекло за сезон Пролет-Лято 2015.

Синият цвят е предпочитан, тъй като предлага голямо разнообразие от нюанси. Синият костюм е лесно комбинируем, а същевременно стилен и елегантен. С две думи - класически, но без да е скучен.


Модни тенденции Пролет-Лято 2015: Син мъжки костюм


Модни тенденции Пролет-Лято 2015: Син мъжки костюм


Модни тенденции Пролет-Лято 2015: Син мъжки костюм


Модни тенденции Пролет-Лято 2015: Син мъжки костюм


Много от най-известните световни модни марки залагат на синия цвят, като ключов за мъжкия костюм, в колекциите си за горещия сезон на следващата година. Сред тях са:
- Dior Homme;
- Giorgio Armani;
- Ralph Lauren;
- Boglioli
.


Модни тенденции Пролет-Лято 2015: Син мъжки костюм

На лице е също и голямо увеличение в пазарното търсене на сини мъжки костюми. Веригата универсални магазини John Lewis продава средно по един син костюм на всеки четири минути (което е близо четири пъти повече в сравнение с черните костюми) и е увеличила с 30% предлагания асортимент от такива в отговор на потребителските предпочитания. А в Marks & Spencer съотношението сини към черни костюми е 2:1.

Чарлз МакКена, търговски директор на веригата за мъжка конфекция Slaters, казва: "Като цяло мъжете отново носят цветове. Миналата година бяха популярни различни нюанси на сивото. Тази година различните нюанси на синьото са много търсени, като кралското синьо е изключително търсено. Ключовият момент е, че тези костюми трябва да придават модерна визия - втален силует, по-късо сако, тесни панталони в комбинация с чифт кафяви обувки".


Модни тенденции Пролет-Лято 2015: Син мъжки костюмМодни тенденции Пролет-Лято 2015: Син мъжки костюм

"Дори и мъжете да не са винаги наясно с модата, те със сигурност забелязват поне с периферното си зрение какво носят други мъже да кажем на Червения килим или по сватби. Черното все още е значимо в мъжката мода, но вместо да е единственият цвят в нея, сега то заема своето място в палитрата от цветове и нюанси", обяснява Тони Гленвил, творчески директор на Колежа по мода в Лондон.


Снимки:
Модели от колекция Пролет-Лято 2015 на:
1-4. Richmart
5. Giorgio Armani
6. Ralph Lauren
7. Boglioli