Шоколадова баня за 80 000 паунда

Банята Maderno Sweet, направена изцяло от 50 кг белгийски шоколад, се продава за 80 000 паунда, съобщи БГНЕС.

Компанията Choccywoccydoodah и сайтът Bathrooms.com създадоха уникално украсена шоколадова баня, която съдържа 9,4 милиона калории. В банята има вана, мивка, тоалетна и биде. Направата и доставката на цялата баня отнема 2-3 месеца, а животът й при подходяща температура продължава не повече от 6 месеца. Създателите на шоколадовата баня обаче предупреждават, че тя не може да бъде използвана с предназначението на истинската баня.

Шоколадова баня

Идеята за банята дошла от грешка, която британците допускат често. Когато търсят модел за баня в интернет, те бъркат думата suite, която означава "апартамент", и думата sweet, която има значение "сладък". "Тази грешка ни накара да се замислим дали да не направим баня от нещо сладко. Срещнахме се с представители на шоколадовата компания Choccywoccydoodah и създадохме шоколадовата баня в реални размери", се казва в описанието на банята.

Шоколадова баня

Цената на цялото помещение е 80 000 паунда. Ваната, която съдържа 8 милиона калории, струва 50 000 паунда, тоалетната с почти 1 милион калории е 14 000 паунда. Мивката и бидето съдържат по 210 000 калории и струват съответно 9000 и 7000 паунда.

Шоколадова баня

Шоколадова баня