Всичко за хидратацията на кожата през лятото

Хидратация на кожата през лятото от А до ЯКак да запазим кожата си здрава и сияйна и през летните месеци?
От какво има нужда тя и какво точно представлява хидратацията?
На тези въпроси ще намерите отговорите в тази статия.

Фактори, влияещи на хидратацията:
- Висока температура
- Влажност
- Интензивно UV лъчение
- Дълги горещи душове или вани
- Агресивни методи за почистване и силни активни съставки в продукти
- Сухотата в силно климатизираните помещения
- Напредване на възрастта
- Консумация на алкохол, кафе и тютюнопушене
- Намаляването на хормони като естроген, прогестерон и тестостерон

Как да поддържаме кожата си овлажнена:
- Ексфолирайте редовно кожата:
През лятото се препоръчва ексфолиация най-малко два или три пъти седмично, за да премахнете мъртвата кожа и да подобрите кръвообращението на кожата.
- Всекидневно хидратиране:
Използването на подходящия вид овлажняващ крем през деня и през нощта е много важно, за да се поддържа кожата хидратирана.
- Пийте много вода:
Консумацията на голямо количество вода е един от най-важните стъпки за поддържане на хидратирана кожа. Това е един естествен, с ниско съдържание на калории, без захар, начин за хидратация на тялото.
- Балансиран хранителен режим:
Наблегнете на храни като пресни плодове и зеленолистни зеленчуци, тъй като те са естествено богати на течности, като предлагат и допълнителни ползи от наличието на фибри, витамини, минерали, както и антиоксиданти.
Малко хора знаят, че някои храни помагат за поддържане на водния баланс в тялото и гарантират правилното функциониране на организма.
Всяка клетка в тялото се състои от вода и всеки човек се нуждае от вода за правилното изпълнения на клетъчни функции. Краставицата съдържа висок процент на вода, но и витамин С. Тя е отличен избор за летните горещини, защото освежава и осигурява необходимите хранителни вещества.
Доматът съдържа много вода и фибри. Той също така е чудесен източник на антиоксиданти, които помагат за намаляване на увреждането на кожата при излагане на UV радиацията.
Тиквичките съдържа 95% вода. Те са едни от най-добрите храни, що се отнася до хидратацията. В себе си тиквичките имат малко калории, много фибри и са отличен източник на фолиева киселина и витамини А и С.
- Слънцезащита:
Най-добрият начин за защита на кожата през лятото си остава използването на слънцезащитна козметика. Препоръчват се овлажняващи продукти със слънцезащитен фактор SPF 15 или по-висок.
- Избягвайте употребата на алкохол, газирани напитки и преработени храни:
Препоръчва се ограничаване на консумацията на алкохол и кофеин, както и на газирани напитки, предоставящи празни калории.

Насладете се на лятото и се грижете за тялото си...