Преборете целулита - какво не знаем за него

Целулитът е един от най-често срещаните проблеми при жените. Той трябва да започне да се третира още докато е в малки количества, за да е по-ефективно премахването му. както при болестите, така и тук първо трябва да разберем причината за появяването му, и после да се постараем да го премахнем.

Митовете за целулита и какво всъщност го причинява:
Съществуват редица митове за появата на целулита. Най-разпространения от всички, е че целулитът е причинен от мазнини. Една от основните причини, поради целулита е особено популярен сред жените е, че те имат специфична структура на кожата, съставена от вертикални ленти , които държат на кожата и мускулите заедно.
Друг мит е, че яденето на че яденето на сладки храни и не достатъчната консумация на вода са източници на целулита. Най-често целулитът се появява след пубертета, когато производството на естроген се увеличава и пропорциите на мазнините в тялото се покачва съответно . И тъй като лентите не се простират по протежение на тези увеличения, се появяват подутини . Логично е при наддаване на тегло рязко да се появи целулит. Причинатада се появява целулит е загуба на еластичността на кожата и намаляване на притока на кръв.

Сменете диетата или хранителния си режим:
1. Постарайте се да не стоите седнали цял ден. Разхождайте се, прибирайте се пеша от работа. Колкото истроги диети да спазване, ако няма физическо натоварване, то усилията ви ще бъдат напразни.
2. Не се ограничавайте само с продуктите за борба с целулита, те действат само на повърхността на кожата.
3. Хидратирайте кожата си. Освен това, ако искате да запазите ефекта по-дълго, можете да използвате продукти, съдържащи глицерин, хиалуронова киселина, урея, и диметикон. По този начин ще се даде на кожата ви шанс за по-добро усвояване на влагата и имат по-добри резултати.
4. Ексфолирайте кожата си редовно. Отделно от овлажняването вие също трябва да отделяте известно време, за да ексфолирате. По този начин ще се произведат по-добри резултати.
5. Спортувайте. Освен ходенето пеша, прибавете и набор от стягащи упражнения. Вариантите, които се предлагат в Интернет са безброй, и няма как да не са ефективни.
6. Избягвайте силно впитите дрехи. Основната причина за отрицателното въздействие, което оказват върху кожата ви е, че са много стегнати и намаляват кръвната циркулация, което също е причина за целулит.

Преборете целулита - какво не знаем за него

Опитайте някои природни рецепти за спряване с целулита:
1. Ексфолиант с кафе:
Кафето е едно от най-разпространените и ефективни решения за борба с целулита. Поради своята ободряваща функция, то стимулира кожата и подобрява кръвообращението в проблемните области. Освен това, ексфолиантите с кафе са наистина лесни за приготвяне и не отнемат много време и усилия. Утайката, която остава след сутришното ви кафе е екфолианта. Масажирайте засегнатите зони няколко минути преди да си вмете душ.
2. Зехтин и масло от хвойна:
Друг ефективен начин за борба с целулита е масажът. Смесвате етерично масло от хвойна със зехтин,слага се по една капка масло от хвойна за всеки две супени лъжици зехтин. Масажирайте кожата със сместа като се стараете да втривате дълбоко в кожата. Процедурата се повтаря няколко пъти в седмицата и се комбинира с редовни упражнения. Практикувайте този масаж преди лягане.
3. Лимонов сок и лют червен пипер:
И двете съставки подобравят еластичността и детоксикацията на кожата и по този начин спомагат за решаването на проблема. За да увеличите ползата, приемайте двете съставки заедно. Направете си "коктейл" и го консумирайте три пъти дневно.

Бъдете здрави и сияйни през летния сезон, спазвайки някои прости принципи и правила!